Започна монтирането на паркомати в Русе.Първото устройство ще бъде поставено

...
Започна монтирането на паркомати в Русе.Първото устройство ще бъде поставено
Коментари Харесай

Вече монтират паркомати в Русе

Започна монтирането на паркомати в Русе.

Първото устройство ще бъде сложено на паркинга пред църквата „ Света Троица “,след което поетапно ще бъдат поставени още 6. Те са от първата социална поръчка, която бе оповестена през 2021 година, а за втората поръчка от тази година също има подписан контракт от една седмица и следва доставката им.

„ Така тази година ще бъдат инсталирани общо 40 апарата за безкасово и касово заплащане без съществуване на чиновници на територията на платените паркинги в Русе. Самите устройства ще бъдат инсталирани по този начин, че в регионите на улиците, където има избрани зони за публично паркиране,да може един паркомат да обслужва няколко улици, тъй че да могат хората от разнообразни места да стигат до колите си след възнаграждение “, изясни зам.-кметът по комунални действия Димитър Недев, предава

Паркоматите ще дават опция да се заплаща както кеш с монети и банкноти, по този начин и с карта. Остава и заплащането със есемес.

Служителите, които работят на паркингите сега, няма да бъдат освобождавани от работа, а ще обикалят по паркингите за инспекция със специфични устройства за това кой е платил такса и кой не. Номерът, който се сканира, ще излиза в системата дали е платил и за какъв интервал.

„ Самите устройства ще могат да се употребяват в бъдеще и като зарядни станции за електрически автомобили. Нормално е на всеки един паркинг да има такива точки. Хубавото е, че компанията е русенска, в изискванията има гаранционна поддръжка и във връзка с техническата обезпеченост устройствата са добре подсигурени “, сподели още Димитър Недев.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР