Започна масова евакуация на населението на самопровъзгласилата се Донецка народна

...
Започна масова евакуация на населението на самопровъзгласилата се Донецка народна
Коментари Харесай

В Донецк вият сирени, започна евакуация на руско население

Започна всеобща евакуация на популацията на самопровъзгласилата се Донецка национална Република в Украйна. Властите там провеждат тръгване на жителите в Русия.

Пуснати са сирените на гражданската защита и известия до хората какво да вършат.

Ръководителят на сепаратисткия регион Денис Пушилин съобщи, че евакуацията е по отношение на заплахата от започване на военни дейности от страна на Украйна. Неговото видео известие беше оповестено в канала на Telegram.

Според Пушилин президентът Володимир Зеленски скоро ще даде заповед на военните да преминат в нахлуване, с цел да осъществят проект за навлизане на територията на Донецката и Луганската национални републики.

Той означи, че по съглашение с съветските управляващи в Ростовска област е отредено място за популацията на Донецка национална република и Луганска национална република, а на граничните пунктове са основани условия за бърз преход.

Първи отпътуват дамите, децата и възрастните хора.



Сепаратисткият водач съобщи, че има съглашение с Руската федерация за настаняване на жители на по този начин наречената Донецка национална република в Ростовска област.

Той добави, че управляващите в Киев непрестанно усилват броя на военнослужещите в зоната на спора и изтеглят оръжие там.

 Снимка: БТА/АР

" Въоръжените сили на Донецката национална република, имащи опит в провеждането на военни дейности, са в непрекъсната бойна подготвеност. Те са изцяло способни да защитят цивилното население и инфраструктурата. Въпреки това животът и здравето на нашите жители могат да бъдат застрашени при противников обстрели. от обитаемоте места на републиката ", сподели Пушилин.



Подобно изказване направи и ръководителят на Луганската национална република Леонид Пасечник. Той разгласи евакуацията на цивилното население в Русия и разпореди на ведомствата да обезпечат този развой.

Пасечник също прикани мъже, способни да държат оръжие в ръцете си, с апел да застанат в отбрана на републиката.

В навечерието на републиките на Донбас те обявиха, че обстановката на линията на прикосновение е ескалирала - Киев подценява всички договорености, реализирани по-рано. В същото време Украйна настояват, че имат намерение да решат казуса с политически и дипломатически средства.

Конфликтът в Източна Украйна продължава съвсем осем години, като през това време, съгласно Организация на обединените нации, над 13 000 души са станали жертви, а още към 44 000 са ранени. Деескалацията се разисква на среща на контактната група в беларуската столица въз основа на споразуменията от Минск.

Документът планува конституционна промяна, преустановяване на огъня и евакуиране на тежките въоръжения от линията на прикосновение. В същото време украинските управляващи към този момент са съсредоточили по-голямата част от армията на границата с ДНР и ЛНР и постоянно обстрелват милициите, в това число с потребление на неразрешена техника.



Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР