Започна лидерската среща между ГЕРБ-СДС и Продължаваме Промяната-Демократична България в

...
Започна лидерската среща между ГЕРБ-СДС и Продължаваме Промяната-Демократична България в
Коментари Харесай

Петков към Борсов: Няма да подкрепим кабинет на ГЕРБ

Започна лидерската среща сред ГЕРБ-СДС и „ Продължаваме Промяната-Демократична България ” в Народното събрание. На масата за диалози от страна на ГЕРБ седнаха Бойко Борисов, Десислава Атанасова, Томислав Дончев, Даниел Митов и Румен Христов. Представителите на ПП-ДБ на срещата са Кирил Петков, Асен Василев, Николай Денков, Христо Иванов, Атанас Атанасов и Владислав Панев. Срещата е по самодейност на ГЕРБ. Целта и е да се обсъдят опциите за сформиране на държавно управление с първия мандат .

„ От резултатите от изборите това са партиите, които са се показали най-добре на последните два вота. Считаме, че в сегашната обстановка би трябвало да намерим метод да съставим държавно управление дали в първия, или във втория мандат. Отиването на нови избори ще даде същия или сходен резултат ” , счита Бойко Борисов.

„ Винаги сме подготвени да приказваме за политики, само че държавно управление с първия мандат няма да подкрепим ” , съобщи съпредседателят на „ Продължаваме Промяната ” Кирил Петков. Той акцентира, че целите за обединението ПП-ДБ са постигането на 3% бюджетен недостиг , запазването размера на налозите, избягването на съкращения в обществената стратегия. Петков уточни:

„ Има и други секторни политики, за които сме отворени да приказваме – енергетика, правосъдна промяна. ”

„ За да забележим какво оферирате и да мислим, в случай че отидем до подобен вид. Мисля, че ме разбирате. С господин Петков сме си дали прошка и нищо в нашите връзки не затруднява вършенето на работа. Фактът, че сме тук, е индикативен ” , Борисов прикани ПП-ДБ да показа състав на кабинет . От своя страна Петков посочи:

„ Ние осъзнаваме, че вие сте първата политическа мощ в този миг и сме в границите на вашия мандат. Уважаваме вашето първо право да извършите своя избор. Имате избора да говорите и с другите политически сили. ”

До срещата през днешния ден се стигна след поредност от диалози сред работни групи по законодателната стратегия, компромис за избора на ръководител на Народно събрание и съвещания при президента . Въпреки разбирателството по основни цели двете обединения не могат да реализират единодушие за сформиране на държавно управление.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР