Започна Консултативният съвет за национална сигурност при държавния глава Румен

...
Започна Консултативният съвет за национална сигурност при държавния глава Румен
Коментари Харесай

Започна заседанието на Консултативният съвет за евроинтеграцията на РС Македония

Започна Консултативният съвет за национална сигурност при президента Румен Радев. Темата на срещата е „ Интегриране на Западните Балкани в Европейски Съюз. Роля на Република България в разширението на Европейски Съюз и в процеса на стабилизиране и асоцииране: Република Северна Македония и Албания “.

Държавният глава и политическите водачи би трябвало да обсъдят българската позиция на фона на възходящ напън към София да утвърди преговорната рамка на Скопие.

Част от политиците избраха да влязат на съвещанието от централния вход, като публицистите нямаха достъп до тях. Полиция охранява входа на президентството, като по този метод разделя мирната проява на Вътрешна македонска революционна организация от мястото, от което влизат политиците.

На КСНС участват министър-председателят Кирил Петков, военният министър Стефан Янев.

Дойдоха още: от ГЕРБ - Десислава Атанасова, от Българска социалистическа партия - Кристиян Вигенин, от Движение за права и свободи - Мустафа Карадайъ, от Има Такъв Народ Тошко Йорданов, от Демократична България - Христо Иванов, от " Възраждане " - Костадин Костадинов, както ръководителят на Народното събрание Никола Минчев и зам.- външният министър Ирена Димитрова.

На влизане преди началото на съвещанието Димитрова съобщи, че чака да излязат от Съвета с единна позиция.

Тук е и посланикът ни в РСМ Ангел Ангелов, който сигурно ще даде най-актуална информация.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР