Започна извозването на украинските бежанци от хотелите в Слънчев бряг

...
Започна извозването на украинските бежанци от хотелите в Слънчев бряг
Коментари Харесай

Издигат палатков лагер за украинските бежанци в Сарафово

Започна извозването на украинските бежанци от хотелите в Слънчев бряг към двата буферни центъра в Сарафово, където към този момент се издига палатков лагер и този в Елхово, където са ситуирани контейнери, съобщи кореспондентът на БГНЕС за района.

Днес изтича срокът, в който настанените в хотели по морето, трябваше да освободят легловата база.

„ В Сарафово сега можем да приемем 250 души. От на следващия ден броя ще е над 1000. Условията са над тези, които се изискват от Европейски Съюз, т.е. има заслон, вода, храна, тоалетни. Условията в Елхово са контейнери за бежанци и отговорят на условията за бежански лагер ”, разяснява заместник-областният шеф Пламен Янев.

Част от хотелиерите в Слънчев бряг обявиха, че ще задържат украинците по новата стратегия или като личен състав. Много от чужденците обаче към този момент са решени да изоставен страната, като се насочат към страни от Западна Европа. Много от украинците у нас са декларирали, че ще се насочат към румънската столица.

Към днешна дата, страната не разполага с точни данни за броя на украинските жители, които се намират на територията на региона.

Украинските бежанци ще бъдат настанявани в буферните центрове в Бургас и Елхово за не повече от 3-4 дни, до момента в който бъдат ориентирани към съответната държавна база. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР