Започна източването на горивото от дерайлиралите цистерни на товарния влак

...
Започна източването на горивото от дерайлиралите цистерни на товарния влак
Коментари Харесай

Започна източването на горивото от дерайлиралите цистерни в Русенско

Започна източването на горивото от дерайлиралите цистерни на товарния трен сред гарите Ветово и Сеново. Първата цистерна e съвсем трансферирана.

Екипите на компанията " Железопътна инфраструктура " и на Пожарна сигурност ще работят и през нощта. Продължава и следствието на аргументите, довели до случая. Работи се по три съществени версии.

Цистерните, които са били върху релсите, са изтеглени на безвредно разстояние, обясниха от пожарната. Започна и прехвърлянето на горивото от две от тези, за които има риск от приключване на горивото.

" Останали са единствено 4 цистерни, които би трябвало да обезопасим. Надявам се до края на деня да приключим с едната цистерна, с източването на горивото от цистерната. Другата цистерна следва да бъде източена, само че тя е по-обезопасена ", съобщи Веселин Марков, основен контрольор в РД " Пожарна сигурност " - Русе.

Сериозен риск има при три от цистерните, които са залепени една в друга и при разделянето им може да се получи искра.

" Дейностите, които ще правим, ще бъдат обезопасяването им посредством евакуиране на горивото, след което вътре в тези цистерни ще бъде вкарано пенообразно вещество, пяна, за още повече да ги обезопасим. Чак тогава ще пристъпим към разделянето ", изясни комисар Валентин Красналиев, шеф на Регионална дирекция " Пожарна сигурност " - Русе.

" Всичко е проведено тази нощ да се работи, до момента в който не се източат трите цистерни, които са най-рискови ", добави Борислав Аврамов, основен инспектор в НКЖИ.

Изясняването на аргументите за случая продължава.

Заместник-председателят на Националния ръб за следствие на катастрофи във въздушния, водния и жп превоз Бойчо Скробански сподели, че се работи по три версии . Най-малко евентуална е превишаване на скоростта от 25 км/ч.

" Скорост превишена няма, не мисля, че има. След като са били осъществявани частични поправки би трябвало да се откри инфраструктурата в какво положение е и на второ място-подвижният състав, техническото положение на вагоните, на вагона, който е дерайлирал ", означи доктор инж. Бойчо Скробански.

Не е ясно по кое време ще бъде възобновен разваленият железопътен сектор.

За пасажерите по направлението Русе-Каспичан е очакван обходен маршрут .

Репортер: Венета Николова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР