Започна изкупуването на тютюн реколта 2018 в страната. През изминалата

...
Започна изкупуването на тютюн реколта 2018 в страната. През изминалата
Коментари Харесай

Стартира изкупната кампания на тютюн 2018 в България

Започна изкупуването на тютюн годишна продукция 2018 в страната. През миналата седмица, метеорологичните условия и най- към този момент влажната астмосфера, разрешиха на тютюнопроизводителите да стартират заготовката на тютюневата суровина. От общо 31 търговски сдружения и субекти с издадено от МЗХГ позволение за изкупуване, 7 от тях са сключили предварителни контракти със земеделските стопани или са в подготвеност да сключат такива на място. Очаква се от актуалната стопанска година да бъдат осъществени близо 5 750 т от сортова група „ Басми “ и към 900 т от „ Каба Кулак “, по данни на НАТ 2010.

От близо две седмици е почнало изкупуването и на тютюн от едролистна сортова група „ Бърлей “. Интерес към сорта демонстрират 3 търговски оператори като се чака до края на месец декември да са осъществени над 80 % от суровината. Сорт от група „ Вержиния “ се изкупува целогодишно заради механизираната технология на сушене. Предвижда се размерите от него да бъдат към 3700 т.

Очакванията, за тютюневата годишна продукция 2018 в България от четирите сортови групи, са да бъдат създадени общо сред 11 000 -13 000 т суровина, което е спад с близо 21% спрямо 2017 г.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР