Започна историческо пленарно заседание на кубинския парламент, на което се

...
Започна историческо пленарно заседание на кубинския парламент, на което се
Коментари Харесай

Започна заседание на парламента в Куба, с което се очаква да приключи епохата Кастро

Започна историческо пленарно съвещание на кубинския парламент, на което се чака да бъде определен нов ръководител на Държавния съвет - основния орган на изпълнителната власт на острова, съобщи Франс прес.

Заседанието стартира в наличието на Раул Кастро и първия вицепремиер Мигел Диас-Канел. Новият ръководител на Държавния съвет ще бъде разгласен на следващия ден в 9 ч. локално време (13 ч. по Гринуич). Раул Кастро остава отпред на Кубинската комунистическа партия до идващия й конгрес, плануван за 2021 година, когато той ще навърши 90 години, предава Българска телеграфна агенция.

Според оповестената от медиите стратегия депутатите би трябвало първо да открият сесията и да изберат ръководител на Народното събрание. След това те ще гласоподават за общо 31 членове на Държавния съвет, в това число за неговия ръководител, който ще размени Раул Кастро.

Държавните медии ще предават наживо по-важните моменти от парламентарната сесия, оповестява в. " Гранма ", представен от Асошиейтед прес.

След революцията през 1959 година властта в Куба е излъчена единствено един път - през 2006 година Фидел Кастро съобщи щафетата на брат си Раул след повече от 40 години отпред на страната. Очаква се идващият държавен глава да бъде Мигел Диас-Канел.

Приемникът на братята Кастро ще би трябвало да продължи нужната " актуализация " на остарелия стопански модел, стартирана от Раул. Това може да се окаже тежка задача за дискретния политик, по обучение електроинженер, отбелязва Агенция Франс Прес. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР