Започна 17-то Национално събрание на Демократи за силна България (ДСБ)

...
Започна 17-то Национално събрание на Демократи за силна България (ДСБ)
Коментари Харесай

ДСБ избира свой лидер

Започна 17-то Национално заседание на " Демократи за мощна България " (ДСБ) в НДК. Очаква се делегатите да препотвърдят присъединяване на партията в обединението, както и да бъде определен нов ръководител и управление.

До момента две са лидерските кандидатури - на Атанас Атанасов, настоящ ръководител на групировката, и на неговата заместничка Цецка Бачкова. Евродепутатът Радан Кънев се отхвърли от присъединяване в " разногласието " за председателския пост.

Националното заседание ще изслуша отчет на ръководителя, след което ще има политическа полемика, а по-късно стартира изборът на нов ръководител и управление на ДСБ.

В края на съвещанието форумът ще одобри и резолюция на XVII Национално заседание на " Демократи за Силна България ".

Влизам на форума с настройка да вървим към по-активно наличие на ДСБ в политиката, повече младежи, сподели пред публицисти преди началото на Националното заседание Цецка Бачкова, кандидат за председателския пост. Надявам се на днешното съвещание да бъдат дадени всички отговори на въпросите, които вълнуват членовете и симпатизантите на партията, добави тя. Бачкова даде обещание да работи за по-активно отстояване на десните политики в границите на " Демократична България ". В момента сме в конкуренция със настоящия ръководител Атанас Атанасов за бъдещето на ДСБ, уточни още тя.

Смятам, че би трябвало да бъдем устойчиви и да продължим това, което успяхме да създадем, разяснява ръководителят на ДСБ Атанас Атанасов.

Премиерът Кирил Петков изпрати приветствен адрес до Националното заседание на ДСБ, той беше прочетен от водещите на форума. В него министър-председателят поздравява групировката за политическата мъдрост при отстояване правилата на демокрацията, за смелостта да се включат в ръководството на страната, и то в подобен миг.

Необходим ни е Вашият опит, значим за нашата коалиция е управническият Ви опит, с цел да отсеем положителната традиция и да възстановим чувството за правдивост и правов ред, показва министър председателят. В лицето на ДСБ като част от " Демократична България " считаме, че имаме умел стратегически сътрудник, с цел да създадем здрава основа за предвидимо бъдеше, да осигурим на демократичната общественост същинско политическо лице. Желая триумф на идващия ръководител и на неговия екип, написа още Петков.

Във видеообръщение Христо Иванов, съпредседател на " Демократична България ", и Националният съвет на " Да, България ", които заседават в Бургас, изрази признателност, че ДСБ са първопроходец в огромната част от концепциите, за които се бори обединението. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР