Заплатите с известно закъснение гонят инфлацията, но не я надхвърлят.

...
Заплатите с известно закъснение гонят инфлацията, но не я надхвърлят.
Коментари Харесай

Левон Хампарцумян: Български капитал започва да напуска страната

Заплатите с известно забавяне гонят инфлацията, само че не я надвишават. Ако я надвишават, не е добре, тъй като инфлацията се дължи на това, че имаме повече пари, в сравнение с артикули и услуги, които се създават за тези пари, изясни банкерът Левон Хампарцумян пред Би Ти Ви.

За да се поддържа салдото, или би трябвало да произвеждаме повече, или да получаваме по-малко.

Разумното ръководство включва не 3% недостиг в бюджета, а уравновесен бюджет. Според банкера в положителни години би трябвало да заделиш остатъка за неприятни дни.

Най-лошата глоба е да сме разкрачени сред някогашния Съветски съюз и Европа - ментално, геополитически и стопански. Има една сентенция, че дивото постоянно побеждава. Затова би трябвало да поставим съществени старания, с цел да се присъединим към Европа, счита Хампарцумян. Дългите дефицити основават благоприятни условия за дълги стопански усложнения.

Инвестициите в България не са табу, просто ги няма. Български капитал стартира да напуща страната ни, търсейки по-предсказуема и подобаваща среда за бизнес среда. Като страна би трябвало да се нареждаме като място, уместно за вложения, счита банкерът.

Според него инфлацията през идващите години ще е 5-7%. Най-добрият метод да се предпазим от нея е по-голямо произвеждане.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР