Заплатите на служителите в Изпълнителна агенция (ИА) Автомобилна администрация“ са

...
Заплатите на служителите в Изпълнителна агенция (ИА) Автомобилна администрация“ са
Коментари Харесай

Транспортният министър: Заплатите на хората в „Автомобилна администрация“ са срамно ниски

Заплатите на чиновниците в Изпълнителна организация (ИА) „ Автомобилна администрация “ са срамно ниски и сме подхванали стъпки в три направления, с цел да ги увеличим, като започваме от най-ниските равнища, съобщи министърът на превоза Георги Гвоздейков на среща със Съюза на транспортните синдикати в България, оповестиха от пресцентъра на Министерството.

Министър Гвоздейков акцентира, че организацията има отношение към един от най-важните въпроси за нашето общество – сигурността на пътя, която е и главен приоритет на това държавно управление.

Гвоздейков изясни, че години наред в „ Автомобилна администрация “ е имало неглижиране на проблемите на служащите и това е довело до липса на кадрови запас и доста занижена контролна активност

Министърът на превоза разиска проблемите в „ Автомобилна администрация “ и на срещата си с  КТ „ Подкрепа “ и КНС Б. Служителите на организацията се включиха в митингите за по-високи заплати на 15 юли, а на 21 юли работещите в разнообразни градове в страната излязоха на едночасов протест с искане за 30 % нарастване на възнагражденията. 

Друга тематика, която министър Гвоздейков разиска със Съюза на транспортните синдикати , беше железопътният бранш. „ От десетилетия чуваме за едни големи вложения в този бранш, само че хората не могат да усетят съответни резултати. Затова желаеме още през 2024 година да има действителна смяна в железопътната услуга, като осигурим няколко модерни влака, които ще вземем чартърен, до момента в който получим преносимия състав по НПВУ “, изясни още той. Министърът разяснява, че средствата от страната за жп превоз към този момент ще се отпускат единствено против съответни планове и промени, които стоят зад тях, осведомиха от транспортното министерство.

По време на срещата бяха разисквани и въпроси, свързани с развиването на водния и въздушния превоз, както и ръководството на сдруженията в тези браншове. От страна на синдикалната организация показаха убеденост в положителното съдействие с Министерството и ефикасен разговор по всички въпроси от съвместен интерес, се показва още в известието.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР