Заплатите на чиновниците с най-ниски възнаграждения ще бъдат вдигнати по

...
Заплатите на чиновниците с най-ниски възнаграждения ще бъдат вдигнати по
Коментари Харесай

Вдигат парите на бедните чиновници с новия бюджет

Заплатите на служителите с най-ниски хонорари ще бъдат вдигнати по методика, с цел да се изгладят разликите в заплащането за едни и същи длъжности в бюджетните организации. Това планува проектобюджетът за идната година, излиза наяве от тригодишната бюджетна прогноза към него.

От текста се схваща, че са планувани пари и за увеличение на възнагражденията в бюджетните организации като цяло. Заложените спомагателни пари за нарастване на заплатите възлизат на 375 милиона лв.. В тях влизат и 29 милиона лв. за общинската администрация, изпълняваща делегирани държавни действия.

Разходите за личен състав, планувани в бюджета, като цяло се подвигат с 2 милиарда лв.. Част от нарастването идва от идното повдигане на минималната работна заплата на 933 лв. от Нова година.

Гарантирани са средства за нарастване на възнагражденията на учителите, тъй че да се продължи политиката заплатите им да бъдат на равнище най-малко 125% от междинната работна заплата в страната. За тази цел са заделени 290 милиона лв..

В бюджета са заложени и помощите за родителите на възпитаници в първи, втори, трети, четвърти и осми клас за идната образователна година. Размерът им се резервира на 300 лв..
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР