Заплахи с ножове, огнестрелни оръжия и дори мачете – такива

...
Заплахи с ножове, огнестрелни оръжия и дори мачете – такива
Коментари Харесай

Ежедневието на спешните медици: Заплахи с ножове, пистолети и мачете

Заплахи с ножове, огнестрелни оръжия и даже мачете – такива са разказите на незабавната здравна помощ в София. „ Става въпрос за ежедневна експанзия ”, съобщи доктор Делян Георгиев, завеждащ промяна в ЦСМП – София пред бТВ. Припомняме, че през вчерашния ден имаше следващ случай на експанзия против медицински лица – незабавен екип беше застрашен с нож от близки на пациентка.

„ Момчето ни посрещна много афектирано, със сълзи на очите, бащата ни посрещна гол до кръста, целия изпотен, доста нервозен, с викове, че брачната половинка му има инсулт и би трябвало да отиде в болница. Когато влязохме в жилището, видяхме една жена, която седеше обикновено на леглото, без признаци на безсъзнание”, споделя Валери Темелков, който е бил част от незабавния екип.

Започва обикновен обзор и в един миг синът се появил, държейки огромен кухненски нож в ръка. „ Веднага реагирах и му споделих да спре и да пусне ножа. Той може би се стресна от тонът ми, тъй като го споделих рязко”, добави Темелков.

Д-р Георгиев също описа фрапиращ случай от неговата здравна процедура. „ В кв. „ Люлин” живее един наш клиент – човек, който се обажда съвсем всекидневно на незабавна помощ, лъже, измисля признаци и доста затруднява работата ни. Този клиент ме посрещна на адреса чисто гол, с бразилско мачете в ръка. Заби мачетето в масата и сподели „ Сега ме преглеждайте, аз не съм добре”, спомня си медикът.

На различен техен сътрудник опрели револвер в главата по време на обзор.

Според тях проблемите с експанзията стартират още с възпитанието на децата ни и това на обществото по-късно.

Според лекарите няма опция екипи на Министерство на вътрешните работи да бъдат изпращани на адрес с колите за спешна помощ.

„ Министерство на вътрешните работи постоянно се отзовават, само че ситуацията в адреса на пациента може да се промени за елементи то секундата. Както всичко е наред, в един миг може да се промени”, добавя Георгиев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР