Заплахата от ядрена война нараства. Русия разглежда ядреното оръжие като

...
Заплахата от ядрена война нараства. Русия разглежда ядреното оръжие като
Коментари Харесай

Предупрежденията на Владимир Путин към САЩ: Заплахата от ядрена война нараства, ще се защитаваме с всички средства

Заплахата от нуклеарна война нараства. Русия преглежда нуклеарното оръжие като средство за отбрана, като опция за ответен удар. Ядрените ни сили са в по-напреднало положение от всяка друга страна в света. Но

Русия няма да размахва нуклеарните си оръжия като бръснач

Ние се фокусираме най-вече върху мирните механизми, само че при нужда сме подготвени да се защитим с всички налични средства.
От наша страна може да има единствено един отговор: поредна битка за нашите национални ползи. Ние по този начин и ще създадем. Нека никой не чака нищо друго.
Да, ще го създадем с разнообразни способи и средства. На първо място, несъмнено, ще се съсредоточим върху мирния път. Но в случай че не остане нищо друго, ние ще се пазиме по всевъзможен начин, с които разполагаме.
Всяка страна, дръзнала да употребява нуклеарно оръжие против нас,

ще бъде заличена от лицето на земята

Русия няма да нанесе предпазен първи нуклеарен удар, за разлика от Съединени американски щати. Но модерните ни хиперзвукови оръжия ще подсигуряват, че страната може да отговори със мощ, в случай че в миналото бъде нападната.
В продължение на години Западът нахално изпомпваше и експлоатираше ресурсите на Украйна, поощрявайки геноцида и терора в Донбас. Той трансформира тази страна в колония и в този момент цинично употребява украинския народ като пушечно месо, като таран против Русия. Западът продължава да доставя Украйна с оръжие и муниции, изпраща там наемници и я тласка по пътя на самоубийството.
Съединени американски щати и техните спътници залагат на силата. Те унищожиха създаваната с десетилетия архитектура за стратегическа непоклатимост, нападателно разширявайки

географския обсег на експанзията на НАТО

За да сдържат и блокират всевъзможни различни модели на развиване, Съединени американски щати прибягват до противозаконни стопански и търговски наказания, употребяват технологиите на цветните революции за събаряне на неуместни държавни управления и разпалват военни спорове. С откровените си провокации те покачват градуса на напрежение и борба в разнообразни райони по света.
Съществуващите до момента подходи на интернационалните организации изискват повсеместен разбор, защото те започнаха да се употребяват за реализиране на напълно други, надалеч не положителни цели.    
Виждаме, че доктрината за правата на индивида се употребява за заличаване на суверенитета на страните, за оправдаване на западното политическо, финансово, икономическо и идеологическо владичество.
Пред очите ни се оформят очертанията на един

същински многополюсен международен ред

Просто е невероятно да се противопоставим на тези справедливи исторически процеси. В Азия, Африка и Латинска Америка се образуват нови центрове на развиване, които все по-активно отстояват националните си ползи, пазят своя суверенитет и правото на личен път за развиване.
След започването на специфичната военна интервенция от Съвета за правата на индивида към Организация на обединените нации, Съвета на Европа и правозащитни организации ненадейно прозряха и нахално започнаха да показват своята цинична ангажираност.
    
Признанието на Ангела Меркел

че споразуменията от Минск са били единствено опит да се печели време Украйна да стане по-силна, пристигнаха като изненада. Разочароващо е. Не чаках да чуя това от някогашния федерален канцлер, тъй като постоянно съм считал, че управлението на Федерална Република Германия е откровено с нас.
Да, несъмнено, Берлин беше на страната на Украйна, поддържа я, само че въпреки всичко ми се струваше, че немското управление постоянно откровено се стремеше към споразумяване на правилата, за които се договаряхме, които бяха реализирани, в това число в границите на Минския развой.
Това единствено приказва, че направихме всичко вярно във връзка с започването на специфична военна интервенция. Оказва се, че никой нямаше да извършва тези Мински съглашения. Ръководството на Украйна, по думите на някогашния президент Порошенко, също сподели, че няма желание нито да го подпише, нито да го извърши. Но въпреки всичко се надявах, че другите членове са откровени с нас.
Оказва се, че те също са ни измамили и задачата е била единствено да се напомпа Украйна с оръжия и да я приготвят за военни дейности. Явно сме се ориентирали прекомерно късно.
В сегашните условия

няма потребност от спомагателна готовност

- за страната и Министерството на защитата през днешния ден това не е належащо.
От 300 000 мобилизирани единствено половината са в зоната на специфичната интервенция, от които 77 000 са в бойни подразделения, а останалите са на втора или трета линия, или минават спомагателна подготовка. Други 150 000 към момента са на полигоните и в образователните центрове - това е по този начин нареченият военен запас.
Руските въоръжени сили не напущат бойните си позиции, специфичната интервенция в Украйна може да се трансформира в нескончаем развой.
 >

 
 
 
 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР