Записаното в конституцията, че народните представители се ръководят от съвестта

...
Записаното в конституцията, че народните представители се ръководят от съвестта
Коментари Харесай

Тревоги за съединението, което им правеше силата

Записаното в конституцията, че народните представители се управляват от съвестта си, от дълго време са нищо незначещи думи. Парламентите в последните двайсет години се помнят най-много с наглостта, с която откровеният корупционен лобизъм се банализира до норма. Стадното гласоподаване - също. (Имаше даже време, когато парламентарните статисти гласоподаваха по команда с пъстър флумастер.) " Звездите " на трибуната и на екраните са едни и същи, до момента в който през депутатските банки минаваха стотици инцидентно попаднали и останали анонимни за обществото хора. Битката на хрумвания беше зачеркната от политическия живот и сменена с омерта и смирение, присъщи за проведената престъпност.

След почналото предходната година разбутване в тази заблатена картина последните седмици задълбочиха паниките за " съединението ", което им правеше силата.

Опитът на " Продължаваме промяната " да потърси поддръжка за програмата си с промени - даже да е плод на политическо аматьорство, придаде на депутатите лична стойност, която ги сложи в стресова обстановка. Дори единствено с опцията да бъдат запитани в персонално качество примерно за какво не поддържат препоръчаните промени за битката с корупцията, да не приказваме за измененията в няколко десетки закона, които са изискване България да получи финансирането от Европейски Съюз за възобновяване и развиване след пандемията.

Инициативата на ръководещите в оставка да заложат на смисъла на парламентаризма надали ще се увенчае с триумф в границите на това Народно заседание. Чукащите на вратата следващи избори няма да го върнат изцяло и в идващото. Но смяната към този момент е реалност и има разнообразни лица - в това число тези, на които им паднаха маските.
Реклама Свързани публикации Програмата на кабинета " Василев ": правосъдна промяна и възобновяване на регулаторите 6 юли 2022, 17:52 ГЕРБ-ДПС-ИТН блокират приемането на ограничения против корупцията 6 юли 2022, 17:44 Европейска комисия утвърждава парите за интервала 2021-2027 година за България 6 юли 2022, 06:00 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Капитал
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР