Запазва се 14-дневната карантина за прибиращите се от чужбина български

...
Запазва се 14-дневната карантина за прибиращите се от чужбина български
Коментари Харесай

Транспортният министър обяви дали остава карантината за прибиращите се от чужбина

Запазва се 14-дневната карантина за прибиращите се от чужбина български жители, удостовери транспортният министър Димитър Желязков.

"Всички ограничения, които ще се взимат, ще подлежат по преценка адхок, т.е. гъвкаво. Ние няма да бъдем в спешна обстановка, която не значи извънредност, само че това не значи, че няма да има пандемия. Актовете на здравния министър са административни и ще бъдат взимани с оглед обстановката и с оглед данните на ежедневна обстановка ", съобщи той.

Всички права, които са зародили по смисъла на закона по отношение на изключителното състояние, се удължават с два месеца, акцентира Желязков още веднъж.

Той изясни, че е значимо да се върне нормалността и в бранша. По думите му основаването това е планувано, с цел да има равномерен преход към възобновяване на стопанския оборот.

"Тези ограничения не постановат нарочни промени, които работят и ще бъдат част от естествената парламентарна процедура. В момента се опитваме с приемане на законопроекта да създадем нужните предпоставки за работата въпреки това с продължение периода на дейностите на нормативни актове, да бъдат продължени ", сподели още Желязков.

И уточни, че по този начин да вземем за пример мярката 60/40 ще продължи своето деяние до 30 юни.


Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР