Запазиха едноминутно мълчание и спуснаха знамената на Бундестага наполовинаПри откриването

...
Запазиха едноминутно мълчание и спуснаха знамената на Бундестага наполовинаПри откриването
Коментари Харесай

Германските депутати почетоха паметта на Михаил Горбачов

Запазиха едноминутно безмълвие и спуснаха знамената на Бундестага на половина
При откриването на пленарната сесия немските депутати уважиха паметта на Михаил Горбачов. Знамената на Бундестага в Берлин бяха спуснати на половина.

Парламентът на Германия отдаде респект на Горбачов, запазвайки едноминутно безмълвие в негова памет. Именно той бе този, който преди 32 години прокара пътя за обединяването на Германия, отбелязва Асошейтед прес.



„ Той направи допустимо това, което десетилетия наред изглеждаше непостижимо – слагането на завършек на Студената война по кротичък метод и превъзмогването разделянето на нашата страна “, съобщи пред депутатите председателката на Бундестага Бербел Бас.

Германците „ дълго време пренебрегваха или може би не желаеха да повярват, че Русия, ръководена от президента Владимир Путин, от дълго време се е отклонила коренно от задачите на Горбачов “, добави тя.

„ Днес има дълбока бездна сред Русия и Европа, където, според визията на Горбачов, трябваше да се построи общ европейски дом с Русия с обща архитектура на сигурността “, съобщи още Бас, като упрекна Москва, че е позволила „ трагична неточност “, разрушавайки духа на съгласие.

Припомняме, че Михаил Горбачов издъхна на 30 август, на 91-годишна възраст. Той напусна този свят след дълготрайно и тежко боледуване. Тленните му остатъци бяха положени до тези на брачната половинка му Раиса Горбачова, според неговата воля.
Източник: vesti.bg
Източник: svobodnoslovo.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР