Западното разузнаване следи отблизо за всякакви признаци за промяна в

...
Западното разузнаване следи отблизо за всякакви признаци за промяна в
Коментари Харесай

CNN цитирa US - разузнаването: Путин може да използва ядрено оръжие в Черно море

Западното разузнаване следи от близко за всевъзможни признаци за смяна в проектите на Путин, откакто той ускори заканите да употребява нуклеарно оръжие предходната седмица. Според няколко източника опасността сигурно е „ нараснала “ спрямо миналата година. Но към този момент няма признаци, че Русия възнамерява да употребява нуклеарни оръжия в близко бъдеще и „ общата оценка не е изменена “, написа изданието.

Разузнаването на Съединени американски щати следи изкъсо нуклеарната опасност: Какви са сюжетите на Путин? В коментар към обявата няколко представители на Пентагона също означават, че сега няма признаци Русия да реалокира нуклеарни оръжия, отбелязвайки, че Щатите могат да открият придвижването даже на дребни бойни глави от страната агресор. Два източника от разузнаването показват мнение, че общото чувство на върха в Съединени американски щати е, че опасността Путин да употребява нуклеарни оръжия е по-голяма от всеки път, само че се основава най-вече на изказвания на съветския водач и данни за съветските жертви в Украйна, а не на каквито и да било достоверни доказателства, че Кремъл съществено обмисля този вид. Служители, осведомени с разузнаването, настояват пред кореспонденти на изданието, че има няколко благоприятни условия Путин да употребява нуклеарни оръжия - той може да подреди те да бъдат тествани в морето като проява на мощ, с цел да накара Запада или украинското държавно управление да създадат отстъпки. Освен това може да ги употребява на самата територия на Украйна – на бойното поле или в обитаемо място. Но в този случай съветският президент ще загуби всякакво въздействие на международната сцена и евентуално той го схваща.

Ако допуснем, че Путин ще се изкуши, може да става дума за сигнален нуклеарен гърмеж високо в атмосферата в Черно море, в случай че съветската войска стартира да се изтегля безотговорно от фронтовата линия. Това разяснява преди дни пред Nova News генерал-майор Съби Събев, някогашен боен представител на България в НАТО.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР