Западните политици и медии трябва да се откажат от песимистичните

...
Западните политици и медии трябва да се откажат от песимистичните
Коментари Харесай

Камерън: Времето е на страната на Запада в конфликта в Украйна

Западните политици и медии би трябвало да се откажат от песимистичните изказвания за вероятностите на спора в Украйна, защото времето е на страната на Киев и неговите съдружници, съобщи английският външен министър Дейвид Камерън.

Според него би трябвало да спрем да приказваме за невъзможност

и за това, че „ времето не е на страната на Украйна “. Камерън сподели, че стопанските системи на западните съдружници са „ 25 пъти по-големи от съветската “, тъй че те могат да покажат, че времето е на тяхна страна, а не на страната на съветския президент Владимир Путин.

Шефът на английското външно министерство има намерение да съобщи тази позиция на Доналд Тръмп, в случай че той още веднъж стане президент на Съединени американски щати.

В същото време Камерън сподели, че спорът в Украйна в този момент го тревожи повече

от ескалацията на напрежението в Близкия изток, защото политиката на Москва е „ предизвикателство за едно потомство “.  След завръщането си от обиколка в Близкия изток той има намерение да обърне нараснало внимание на украинския проблем. По-специално, той възнамерява да разиска с американски конгресмени и сенатори нуждата от оказване на помощ на Киев.

По-рано унгарският министър председател Виктор Орбан съобщи, че в украинския спор времето е на страната на Русия и салдото на силите няма да се промени в интерес на Киев, макар че Европейският съюз мисли друго.

Британският министър на защитата Грант Шапс разяснява, че светът не може да допусне успеха на Русия и президента Владимир Путин, тъй че би трябвало да се провиснал още повече пари за Украйна.

 

Източник: The Sunday Times / Превод:

Още вести четете в категория Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР