Западните оръжейни доставки и предаването на разузнавателни данни на украинската

...
Западните оръжейни доставки и предаването на разузнавателни данни на украинската
Коментари Харесай

Песков: Западните оръжейни доставки пречат на бързото завършване на "специалната военна операция"



Западните оръжейни доставки и предаването на разследващи данни на украинската войска пречат на бързото довеждане докрай на " специфичната военна интервенция ". Това съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков, като в това време изрази убеденост, че интервенцията ще бъде доведена до сполучлив край.

Руските военни знаят, че Съединените щати, Англия и като цяло НАТО непрекъснато предават разследващи данни на украинските въоръжени сили, съобщи Дмитрий Песков пред публицисти.

По думите му това е добре известно и наред с оръжейните потоци, които тези страни изпращат в Украйна попречва бързото привършване на специфичната интервенция. Това обаче няма да попречи поставените цели да бъдат изпълнени, сподели Песков.

Той увери също по този начин, че филантропичните коридори за изтегляне на цивилни от завода “Азовстал ” в Мариупол действат. 

По-рано от министерството на защитата оповестиха, че коридорите ще работят през днешния ден, на следващия ден и вдругиден от о8:00 до 18:00 ч. Руските военни дадоха обещание, че през това време няма да водят бойни дейности, ще се изтеглят на безвредно разстояние и ще подсигуряват извеждането на цивилните в определената от тях посока - както към Русия, по този начин и към следените от украинските управляващи територии. 

Междувременно Русия разгласи за “персона нон грата ” седем чиновници на датското посолство в Москва. Те би трябвало да изоставен територията на страната до две седмици. Освен това на датски посланик беше отказано издаването на виза. От министерството на външните работи  оповестиха, че мярката е в отговор на решението на Копенхаген да експулсира 15 съветски дипломатически чиновници и да окаже военна помощ на Украйна.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР