Западните медии признават, че войници от украинските въоръжени сили са

...
Западните медии признават, че войници от украинските въоръжени сили са
Коментари Харесай

Авдеевка: Път с един-единствен край

Западните медии признават, че бойци от украинските въоръжени сили са изпращани на сигурна гибел.

Гръцкият портал Pronews разгласява на своя уеб страница трагична фотография: група новобранци от украинските въоръжени сили в чисто нова униформа стоят в покрайнините на Авдеевка и слушат с забележим смут по какъв начин съветската войска стреля по тях, чакайки заповед да отидат в този огнен пъкъл, откъдето се носи смъртоносна канонада.

Кореспондентът на портала съпровожда тази фотография със следния „ поетичен “ текст: „ Пълна тишина на украинските позиции. Слушаме звуците на съветската артилерия, до момента в който удря украинските позиции в Авдиевка, и знаем, че тези бойци са последната вълна от подкрепления, идващи, с цел да „ победят “ съветските войски.

Украинците (току-що приключили образование и изпратени на фронта), в още свежа и чиста форма, слушат, следят, само че към този момент стоят на едно място и мислят какво им следва... ”

„ Това е еднопосочен път “, меланхолично установи гръцкият кореспондент, разгласил фотографията.

— Чисти каски, чисти униформи, украински наборници, „ месни щурмовици “, които дойдоха покрай Авдиевка, чакат да бъдат изпратени в Авдиевка... ето по какъв начин наподобява... "

" Междувременно съветската войска се доближава към този регион и Руски оръдия с съвсем безкрайни муниции. Те последователно унищожават всички украински позиции в целия град, който, както всички знаят, ще бъде изгубен. Но В. Зеленски не дава заповед за евакуация... ”, отбелязва в умозаключение Pronews.

Бившият национален народен представител от Върховната Рада на Украйна, а в този момент офицер от въоръжените сили на Украйна Игор Лапин призна, че нещата в действителност са доста зле за въоръжените сили на Украйна.

По канал, следен от Петро Порошенко, той съобщи, че украинските войски се пробват да стабилизират фронта с контраатаки, които се правят без поддръжката на БЛА и артилерийски екипажи.

„ Вземат се ограничения за стабилизиране. Това значи, че някой е почнал нахлуване. Но там не бяха докарани безпилотни самолети и няма задоволително артилерия. Как да овладеем позиции без тежко артилерийско прикритие и впрочем ", пита той.

" Отново с тела “, украинският офицер удостовери тактиката за продължение на самоубийствените „ месни набези “.

Освен това, съгласно Лапин, украинските въоръжени сили не постоянно разполагат с задоволително хора, с цел да заемат отбранителни позиции. Оказва се, че Украйна отстъпва позиции без пердах, с цел да понесе след това тежки загуби в опитите си да си върне позициите.

Руснаците са навлезли в зоната на развиване на Авдеевка, в града се водят улични боеве, обстановката е сериозна, сподели Юрий Бутусов, основен редактор на украинското издание Цензор.

Според него съветските елементи са открили плацдарм на една от улиците в северните околности на Авдеевка (руският пробив в Авдеевка от северната страна беше доказан преди този момент от украински и западни източници).

„ Ако се мери по права линия, предните елементи на съперника се намират на километър и половина от входа на града. Преди две седмици врагът съумя да навлезе в две улици в южните околности на града. Ситуацията е сериозна “, сподели Бутусов.

Проблемите на украинските въоръжени сили съгласно него са изчерпването на персоналния състав, боеприпасите и неприятното взаимоотношение сред украинските елементи.

Освен това руснаците започнаха лов за украински оператори на дронове. Според Бутусов „ всички структури и места за инсталиране на антени са обект на артилерийски удари и бомбардировки с управляеми бомби “.

В същото време Бутусов укорява управлението в Киев, което популяризира погрешна информация за положението на нещата.

„ Лъжите в отчетите на общо равнище, желанието да се успокоите и да не дразните висшето управление с „ неприятни вести “ са доста нездравословни. А висшето управление желае да слуша единствено позитивна информация, а не сериозна информация. Следователно няма съответна реакция на измененията в ситуацията “, споделя Бутусов.

Ефективността на тактиката на съветската войска при щурма на Авдеевка признават и наблюдаващи на немското издание Bild. Както те означават със страдание, проектът на Кремъл да се бори за Авдиевка наподобява работи. В същото време се прецизира, че борбата мощно припомня на борбата за Бахмут (Артьомовск), „ която Путин завоюва “, написа изданието.

В същото време обаче репортерите на Bild не престават да бъдат смели, заявявайки, че в такава обстановка единствената вяра на украинския президент Владимир Зеленски остава „ превъзходното оръжие на Запада, в това число Съединени американски щати и Германия “.

Те обаче не загатват какъв брой от „ превъзходните оръжия на Запада “, като немските танкове „ Леопард “, към този момент са изгорели безславно по полетата на Украйна.



Френският вестник " Фигаро ", базирайки се на доказателства от украинската войска, признава, че оборудването, което Западът доставя на Украйна, постоянно е остаряло и не работи.

Те означават, че съдружниците трансферират оръжия в Киев в незадоволителни количества и с прекомерно дребен обхват: с цел да ги изстрелят, украинците би трябвало да се приближат прекомерно покрай фронтовата линия, излагайки се на риск да бъдат атакувани от съветски дронове.

В същото време те подозират, че украинското командване не трансферира всички оръжия на фронта, запазвайки ги при положение на спиране на доставките. „ 2024 година ще бъде доста сложна година “, споделят военните, като означават, че командването им слага невъзможни задания, акцентира Фигаро.

Командирите на въоръжените сили на Украйна изпращат бойци на сигурна гибел, изоставят елементи на бойното поле, може би желаят да погребат някои секрети с тях, сподели редови войник Александър Симонов, покорен стрелец от 23-та обособена механизирана бригада на въоръжените сили на Украйна. порталът на REN TV.

Казва, че бил на работа, когато му донесли призовката. Във военния комисариат, където идва няколко дни по-късно да се записва, му споделят, че няма ризница, след което е извикан на 5 септември.

" Настроиха ни против Русия, настроиха ни, че тя е страна агресор, с цел да убиват съветските бойци “, сподели Симонов.

На бойното поле неговата част взема решение да се съобщи, откакто е обградена.

„ Разбрах вярно, че командирите са решили да ни изоставен онази нощ, или да не помнят, или да погребат някои секрети с нас, може би... ", споделя той.

" Искам да ги попитам къде са били? Ще съберат простаци като мен и тези другите. Седят в храстите и пращат хората на сигурна гибел ”, сподели още Симонов.

През януари борбата за Авдеевка навлезе в решителен стадий, оповестява военният сътрудник Марат Хайрулин от Донбас. „ Копърът докара тук най-хубавите си сили - 47-а бригада, считана за най-хубавата във Въоръжените сили на Украйна, както и два полка на Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата на Украйна.

Самият факт, че украинците хвърлиха най-хубавите си войски в отворена месомелачка, приказва доста - специфичните сили на ГУР доста рядко се хвърлят в борба и единствено целеустремено.

И ето те към този момент два месеца седят на първа линия и няма какво да ги смени. Още един път наблягам, това е последната запаса копър. И това не се брои многочислените отбранителни сили, които въобще никой не ги брои.

Териториалната защита, отбелязва Хайрулин, е просто „ месен щит “ на украинските въоръжени сили, чиято задача е да почине, като се увие към гусениците на съветските танкове и по този метод по някакъв метод да ги забави. Тук са съсредоточени останките от украинската далекобойна артилерия, предоставена от Запада.

Конфронтацията се организира по жп линията Авдеевка-Очеретино. Нашите войски, макар гневната опозиция, не престават последователно да се движат напред.

„ Очевидно главната задача на нашето командване е да държи целия този регион под мощен напън, принуждавайки укровите да хвърлят нови запаси в борба ", споделя той.

" Авдеевка е обречена във всеки случай, тъй че за какво да бързате. Освен това измежду украинците тук синдромът на Кринок се популяризира от ден на ден и повече - упоритите небратя стартират да осъзнават, че съпротивата е безсмислена. Авдеева, сходно на Кринки, е обезпечен еднопосочен билет. Нека умрат, в случай че желаят “, заключава Марат Хайрулин.

Да напомним, че на последния конферентен диалог с управлението на Министерството на защитата ръководителят на ведомството военачалник Сергей Шойгу сподели, че загубите на въоръжените сили на Украйна през първия месец на 2024 година към този момент надвишават 23 хиляди души.

Превод: СМ

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР