Западните Балкани са изключително важни за НАТО. НАТО помага на

...
Западните Балкани са изключително важни за НАТО. НАТО помага на
Коментари Харесай

Столтенберг: Западните Балкани са изключително важни за НАТО

Западните Балкани са извънредно значими за НАТО. НАТО оказва помощ на Европейския съюз в Косово в дипломатическите му старания в разговора сред Белград и Прищина, сподели през днешния ден генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг, оповестява Танюг.

„ Ние, НАТО, имаме задача на KFOR в Косово, имаме щаб в Сараево, ние си сътрудничим тясно с Европейски Съюз. НАТО работи за гарантиране на сигурността и свободата на придвижване, оказва помощ на Европейски Съюз в Косово в дипломатическите старания в разговора сред Белград и Прищина. Ние също работим с Европейски Съюз в Босна и Херцеговина. В нашите редици имаме членове от Западните Балкани, Северна Македония и Черна гора. Следователно Западните Балкани са значими и ние ще продължим да се фокусираме върху този район ", сподели Столтенберг, отговаряйки на въпрос на Танюг по какъв начин вижда обстановката на Западните Балкани във връзка с войната в Украйна.

Столтенберг, приближаващ на срещата на министрите на защитата на страните-членки на НАТО, подсети за наличието на НАТО на Балканите от 90-те години на предишния век и за две задачи - KFOR и Altea.

„ Западните Балкани са значими за НАТО, ние сме там от доста години, присъстваме от доста години на Балканите, помогнахме да сложим завършек на две брутални войни през 90-те години на предишния век ", разяснява още Столтенберг.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР