Депутат от ИТН удря първия звънец на 50-ия парламент?По всяка

...
Депутат от ИТН удря първия звънец на 50-ия парламент?По всяка
Коментари Харесай

Депутат от ИТН удря първия звънец на 50-ия парламент?

Депутат от Има Такъв Народ удря първия звънец на 50-ия парламент?
По всяка възможност на „ ИТН “ ще се падне достойнството да ударят първия звънец на 50-тия парламент. По традиция първото съвещание, на което новите избраници би трябвало да положат клетва, се води от най-възрастния депутат.
За момента това май ще се окаже доцент доктор Силви Кирилов, народен представител от Има Такъв Народ, който е на 73 години.
Силви Кирилов към този момент има опит в законодателния орган в 45-то, 46-то и 47-то Народно заседание. В 49-то Народно заседание той не беше народен представител, само че в този момент партията на Слави Трифонов усилва резултата си и по този начин Кирилов отново ще прекрачи прага на Народното събрание. Това ще е първият му мандат в новата постройка, където работят народните представители. „ ИТН “ имат опит в откриването на съвещания на Народното събрание с Мика Зайкова.
Вчера Централната изборна комисия утвърди имената на новите ни депутати.
В 50-тия парламент влизат седем партии, като в пленарна зала за първи път ще забележим национални избраници от Политическа партия „ Величие “.

На първото съвещание би трябвало депутатите да положат клетва и да си изберат ръководител. До избора на ръководител на Народното събрание достойнството да ръководи хаоса в пленарна зала се пада на Силви Кирилов.
От ГЕРБ към този момент обявиха, че имат предложение за ръководител на Народното събрание,
като при разликата в гласовете сред най-голямата парламентарна група, ГЕРБ, и останалите не се чака да има драма с избора на ръководител, което се смята и за първи тест за образуване на болшинство. В предходното Народно заседание за ръководител въпреки и мъчно бе определен Росен Желязков от ГЕРБ с джентълменско съглашение сред ГЕРБ и ПП-ДБ за ротация,
до която по този начин и не се стигна, а единствено дни преди разпускането на Народното събрание
за предизборна акция Желязков бе свален. Така последните дни на 48-ия парламент бяха приключени с ръководител Росица Кирова, още веднъж от ГЕРБ.

Президентът Румен Радев съобщи, че в понеделник, 17 юни, ще насрочи привикване на новия парламент, което значи и старт на процедурата по съвещания и връчване на мандатите.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР