Западните анализатори се опасяваха, че Владимир Путин ще обяви нова

...
Западните анализатори се опасяваха, че Владимир Путин ще обяви нова
Коментари Харесай

Откажете се от алкохола и карайте ски: Визията на Путин за следващите 6 години в Русия

З ападните анализатори се притесняваха, че Владимир Путин ще разгласи нова война. Повече от двучасовото послание на съветския президент в четвъртък (29.02.2024 г.)  обаче не оправда нито едно от тези упования, макар че Путин показа на руснаците визия за бъдещето, която се редуваше с нуклеарни оръжия и огромни обществени обещания. 

След като президентът на Франция Еманюел Макрон съобщи, че опцията за изпращане на западни войски в Украйна не може да бъде " изключена ", Путин предизвести, че присъединяване на НАТО на място в Украйна може да има " трагични " последствия. 

" Те би трябвало да схванат, че ние също разполагаме с оръжия, които могат да поразяват цели на тяхна територия. Всичко това заплашва да докара до нуклеарен спор, а затова и до заличаване на цивилизацията. Не схващат ли това ", попита Путин аудиторията, формирана от политически, религиозни и боен хайлайф на Русия. 

След това той упреква западните водачи, че се отнасят към войната в Украйна - която Путин едностранно ескалира, като стартира пълномащабна инвазия през февруари 2022 година, разтърсвайки до основи европейската архитектура за сигурност - като към гледане на " подигравка ". 

Идвайки почти две седмици преди Путин да удължи ръководството си с още шест години на президентски избори, чиито резултати са предрешени, речта беше близка до предизборна акция. 

The audience reacts to Putin's speech.

Caption this video?
— Anton Gerashchenko (@Gerashchenko_en)
В навечерието на речта главната конспирация беше дали той ще употребява опцията да укрепи напрежението в източния разколнически район на Молдова - Приднестровието, който граничи с Украйна и има най-вече проруско население. Русия разполага с към 1500 военнослужещи, които назовава " мироопазващи сили ". 

През последните седмици публични представители на Москва ускориха реториката си по отношение на нуждата от отбрана на съветските жители в Приднестровието, което е злокобно ехтене от подготовката за пълномащабното навлизане на Русия в Украйна. 

В допълнение към опасенията, че Кремъл може да разшири войната си на запад, в сряда (28.02.2024 г.) представители на Приднестровието се събраха на така наречен конгрес на депутатите, първият от 2006 година насам, и желаеха Русия да им помогне да устоят на икономическия " напън " от страна на проевропейското държавно управление в Кишинев. 

Путин не загатна категорично Приднестровието, само че отхвърли известията, че Русия възнамерява да нападне Европа или че ще разположи нуклеарни оръжия в космоса. Той назова изказванието " безспорна нелепост ". 

Вместо това той упрекна Запада, че се пробва да " вкара " Русия в конкуренция във въоръжаването в руски жанр, която ще потопи стопанската система ѝ, като в същото време се похвали с оръжейния боеприпас на Москва. 

Без да демонстрира желание да отстъпва във връзка с Украйна, Путин повтори изказванието, че Русия не е почнала войната, само че добави, че ще " направи всичко ", с цел да " изкорени нацизма, да отбрани суверенитета на жителите ". 

President Vladimir Putin’s vision for Russia’s next six years?

Keep fighting, quit drinking, have babies.
— POLITICOEurope (@POLITICOEurope)
" Спри да пиеш и се качи на ските ” 

Втората половина на речта на Путин беше отдадена на вътрешните въпроси, като президентът изброи числа, държавни стратегии и обществени помощи за фамилиите, подминавайки всички опасения на руснаците в миг на огромна икономическа и политическа неустановеност. 

" Той даде обещание на всички, че всичко ще стане още по-добро, в сравнение с е било преди войната, единствено до 2030 година ", написа в Telegram Владимир Пастухов, политически анализатор от Лондон. 

Путин, който се държа доброволно, също по този начин прикани за опазване на " обичайните фамилни полезности ". 

" Виждаме какво се случва в някои страни, където моралните правила и фамилните институции съзнателно се унищожават, което тласка цели нации към изгубване и недъгавост ", сподели той.  

Той също по този начин прикани руснаците " да спрат да пият и да се качат на ските ", с цел да усилят междинната дълготрайност на живота в Русия. 

Същевременно той не посочи какъв брой съветски бойци са починали на фронтовата линия в Украйна, като вместо това разгласи минута безмълвие в тяхна чест, която завърши след към 30 секунди. Той също по този начин прикани на ветераните да се даде по-централна роля в съветския бизнес и обучение. 

" Истинският хайлайф са тези, които служат на Русия, служащите и военните, които с дейностите си са потвърдили своята преданост към Русия ", споделя Путин в изказване, което наподобява има за цел да успокои военните. 

Подобни изявления са подразнили някои от присъстващите, които принадлежат към привилегирования политически хайлайф, те обаче не го демонстрираха, написа Politico. Руските медии означиха, че рекордно дългата тирада на Путин пред Федералното заседание е била прекъсвана с овации повече от 80 пъти. 

Без да спомене Навални 

" В общи линии това беше просто фестивал на екстравагантната благотворителност ", написа самостоятелният анализатор Абас Галямов. 

Но, добавя той, откакто изборите приключат, руснаците ги чакат " непопулярни ограничения: нова мобилизационна вълна, увеличение на бойната възраст и всичко останало, което са измислили ". 

За първи път обръщението на Путин беше показано освен по държавната телевизия, само че и в кината и на билбордове, което представителят на Кремъл Дмитрий Песков изясни като натурален резултат от търсенето на " забавно " наличие от страна на феновете. 

Снимки, споделени от самостоятелни медии, демонстрират полупразни аудитории в цялата страна, като някои медии оповестиха, че съветските студенти са били принудени да гледат обръщението. 

Не е изненадващо, че Путин не загатна Алексей Навални, своя политически зложелател номер 1, който умря ненадейно в арктическа наказателна колония през февруари. Екипът на Навални съобщи, че е срещнал големи компликации при намирането на място, което да се съгласи да провежда погребението, откакто преди този момент управляващите отхвърлиха да освободят тялото на дисидентския водач. 

По време на трите години, през които беше в пандиза, Навални постоянно съдеше затворническите управляващи за нарушавания, които съгласно него са били осъществени. В един от тези искове опозиционният политик съобщи в хумористична обява в обществените мрежи през юли предходната година, че чиновниците на пандиза са го принудили да слуша всяка вечер в продължение на 100 дни речта на Путин пред Федералното заседание от 2023 г. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР