Западни медии съобщават, че властите на САЩ и Германия пречат

...
Западни медии съобщават, че властите на САЩ и Германия пречат
Коментари Харесай

Foreign Policy: Германия и САЩ забавят присъединяването на Украйна към НАТО

Западни медии оповестяват, че управляващите на Съединени американски щати и Германия пречат на участието на Украйна в НАТО.

Както съобщава списание Foreign Policy, базирайки се на източници, западните сили имат намерение да отсрочат процеса на присъединение на Украйна към блока, само че организират такава политика зад кулисите, без да обявяват публично желанията си.

Авторите оповестяват, че Украйна и „ най-силните й поддръжници “, в противен случай, се пробват да подтикват този развой колкото е допустимо повече и да включат страната във военния съюз.

Те биха желали да създадат това на идната огромна среща на върха.

„ Но напъните им се сблъскват със сериозна подмолна опозиция от страна на Съединени американски щати и Германия “, написа медията.

Източници настояват, че балтийските страни и Полша са на страната на Украйна, тъй като считат, че влизането на последната в НАТО ще отслаби позицията на Москва.

Но Далечният Запад счита, че в изискванията на спор би било неразумно да се разреши на Киев да се причисли към Алианса. Медията отбелязва, че сега Съединени американски щати и Германия са главните донори на военна и икономическа помощ за Украйна.

„ Длъжностни лица и в двете страни упорстват, че Украйна в последна сметка би трябвало да се причисли към НАТО, само че в този момент не е моментът да стартира този развой “, споделят осведомени пред обявата.

Вместо това Съединени американски щати и Германия оферират да продължат доставките на оръжие и муниции. По този метод НАТО може да избегне директен боен спор с Руската федерация, даже и нуклеарен.

Други членове на Алианса обаче им възразяват, като считат, че и двете страни имат намерение да „ спестят в дълготраен проект “, а също по този начин са загрижени за смяна на позицията на Съединени американски щати по въпроса за Киев, в случай че претендентът за президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп пристигна към властта. Смята се, че политикът ще отсрочи въпроса за участието на Украйна най-малко още четири години.

Изданието отбелязва, че „ въпросът за участието на Украйна в НАТО е водещ в дневния ред на генералния секретар на НАТО Столтенберг “, който скоро ще посети Съединени американски щати, с цел да се срещне с Байдън.

По-рано, както написа медията, в Държавния департамент на Съединени американски щати се организираха договаряния сред американски дипломати и депутати, като първите приканиха „ да не се пробват да слагат въпроса за участието на Украйна в НАТО в дневен ред “ на срещата на върха на НАТО. Причината бяха опасенията, че полемиката ще разкрие вътрешните несъгласия в Алианса и ще докара до усилване на военните дейности в Украйна.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР