Западни компании се изтеглят от Русия, съобщават информационните агенции.Петролният гигант

...
Западни компании се изтеглят от Русия, съобщават информационните агенции.Петролният гигант
Коментари Харесай

Западни компании се изтеглят от Русия

Западни компании се изтеглят от Русия, оповестяват осведомителните организации.

Петролният колос ExxonMobile приключва активността си в Русия поради нашествието в Украйна, разгласи компанията. Решението се отнася и до излизането от взаимните сдружения с Роснефт, в това число и от един от най-големите петролни и газови планове в Русия „ Сахалин 1 “. Компанията приключва вложенията си в нови планове в Русия, се споделя още в известие от централата.

Австрийският петролен тръст OMV дефинитивно се отхвърли от присъединяване в два плана за рандеман на природен газ в Сибир, заяви управлението на компанията.

Прекратяват се договарянията с „ Газпром “ за закупуването на близо една четвърт от акциите на добивната компания в Сибир. Освен това OMV ще преразгледа и присъединяване си в газопровода „ Северен поток 2 “, чието лицензиране Германия спря поради съветското нахлуване над Украйна.

 istock istock
Американският авиогигант „ Боинг “ прекратява доставките на аварийни елементи за Русия и приключва огромна част от активността си там. Компанията замрази и подготвителната си активност в Москва.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР