Западът вкарва оръжия все повече в Украйна. Американците похарчиха още

...
Западът вкарва оръжия все повече в Украйна. Американците похарчиха още
Коментари Харесай

Защо западните оръжия изненадаха Киев

Западът вкарва оръжия от ден на ден в Украйна. Американците похарчиха още 700 милиона $ за това като част от " пакета за помощ ". Въпреки това, в армиите на ДНР и ЛНР задграничните и западноевропейските „ дарове “ бяха добре проучени. За това по какъв начин се демонстрираха непознатите мостри и за какво Киев не е изключително удовлетворен от доставките - в материала.

Проблемът с “Джавелин”

Преди два месеца въоръжените сили на Украйна използваха интензивно противотанкови системи западно произвеждане, основно към Киев и Харков, както и в Мариупол. Оръжието, както означават украинските военни, се показва добре в засади.

Също по този начин в арсенала участва необятна номенклатура ПТУР и гранатомети: американски “Джавелин”, английски НЛАВ, сингапурско-израелски “Матадор”, немски “Панцерфауст-3” и шведски АТ4.

Въпреки необятно разгласените качества на “Джавелин”, те не се трансфораха в панацея. Имаше случаи, когато танкът продължаваше да се движи след четири удара. Освен това установката е доста капризна: надеждността на системата за ориентиране е мощно подвластна от метеорологичните условия и изискванията на околната среда. В Мариупол, съгласно участниците в борбите, сходни противотанкови системи в действителност не са помогнали - устройството просто не " вижда " горещия мотор на бойната машина на фона на пожари.

Дори американците признават неналичието на успеваемост. “Вашингтон Пост” написа, че Пентагонът го е домързяло да преведе инструкцията от 286 страници на украински. Украинските бойци е трябвало да учат всичко благодарение на “Гугъл-Транслейт”. Липсват и аварийни акумулатори ( “Джавелин” се изчерпват единствено за четири часа). А и курсът за образование продължава едвам два дни.

Опасност за авиацията

Много повече проблеми, съгласно военнослужещите в Донецк, доставя английският сътрудник - НЛАВ. Повечето от ПТУР обаче имат изтощени акумулатори в блока за следене на задачата, което ги прави безполезни. Освен това комплексите имат относително дребен обсег: към 800 метра.

" Германският “Панцерфауст-3” е по-интересен ", споделя командирът на 3-ти батальон от 107-и полк на армията на ДНР с позивната " Трол ". Този гранатомет е лек, мощен и кадърен да порази всякакво съоръжение. Освен това той е доста комфортен и ергономичен, има специфична опора под рамото.”

Според войските на ДНР върху хода на борбите въздействат и портативните системи за противовъздушна защита, основно американските “Стингър”, английските “Старстрийк” и “Мартлет”, както и норвежките “Мистрал”, каквито Западът доставя хиляди. Това, акцентират бойците от републиките в Донбас, е много сериозен възпиращ фактор за съветската авиация. Хеликоптери и щурмови самолети са принудени да поразяват цели от ниска надморска височина с неуправляеми ракети от надолнище, т.е. пикиране. От една страна, това им разрешава да не влизат в зоната на поразяване на ПЗРК. От друга страна, това доста понижава точността.

Война на калибрите

През последните седмици Украйна получи 155-мм артилерия: американски теглени гаубици M777, ранна трансформация самоходни оръдия M109, полеви оръдия M114, френски колесни самоходни оръдия “ЦЕЗАР”, италиански ФХ70 и някои други. Такива системи поразяват на 30 километра. А ВСУ, укрепени край Авдеевка, Мариинка и Пески, постоянно обстрелват центъра на Донецк.

" Започнаха да бомбардират след внасянето на тежки оръжия”, изясни пред публицисти Едуард Басурин, формален представител на армията на ДНР. “Няма военна потребност от това. Тук има повече психически съставен елемент: да плашиш хората, да караш да се възмущават и изискват преустановяване на военните дейности, да севсява паника”, добавя той.

В отговор републиканските войски се снабдиха с далекобойни 152-милиметрови гаубици " Хиацинт-Б ". Трудно е обаче да се поправя огънят им, няма задоволително дронове. Добавете проблемите и контрабатарейните радари, с които украинската страна пресмята източника на залпа по траекторията на снаряда.

Заплаха от дронове

През първите седмици на военните дейности ВСУ интензивно се употребяват турски разследващи и ударни дронове “Байрактар”. Те обаче, съгласно военните, са се оказали лесни цели за съветските зенитно-ракетни системи.

„ Загубили няколко десетки апарата, украинците трансформираха тактиката си “, разяснява офицер от армията на ДНР с позивна “Клим”. „ Преди те също бяха ударни, а в този момент единствено разузнавачи, които не са включени в зоната на поразяване на Противовъздушна отбрана. Но “такива птички пролет не вършат, за разлика от дребните квадрокоптери, от които ВСУ разполагат с доста. С тяхна помощ поправят артилерийския огън и сканират региона. Говорим както за военни, по този начин и за търговски БПЛА. "

През април повече от 100 дрона камикадзе “Суичблейд” бяха предоставени от Вашингтон. Вярно е, че съвсем няма информация в отворени източници за тяхното потребление. Според западни публицисти ВСУ просто се „ опасяват да допрян непознатите оръжия “.

„ Например, вместо да се въртят с муниции, те употребяват цивилен дронове, цялостни с експлозиви, тъй като са по-лесни за ръководство, “ споделя Си-Ен-Ен „ И в доста браншове на фронта оръжията на НАТО въобще не са виждани”, добавя каналът.

Ситуацията, съгласно известия в медиите, се усложнява от неналичието на аварийни елементи и експерти. И е мъчно и лишава доста време да се преквалифицират военните, привикнали със руските модели. Всичко това, акцентира американският ефирен канал, провокира огромни разногласия за успеваемостта на западната помощ.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Facebook ни лимитира поради позициите ни! Споделяйте в профилите си, в групите и в страниците и по този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще доближават до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР