Заниманията по интереси развиват таланти и помагат на ученици, застрашени

...
Заниманията по интереси развиват таланти и помагат на ученици, застрашени
Коментари Харесай

Заниманията по интереси развиват таланти и спасяват застрашени от отпадане от училище

Заниманията по ползи развиват гении и оказват помощ на възпитаници, застрашени от отпадане от учебно заведение, да проявят интерес към ученето.

Тези форми възпитават и полезности у деца и възпитаници, които не получават поддръжка от фамилията и не ценят образованието. Тези заключения направиха учители, взели участие в семинар за използване на проектно-базирано образование в заниманията по ползи, проведен от Синдиката на българските учители под патронажа на Министерството на образованието и науката.

В рамките на образованието бяха връчени и награди от състезанието за най-хубави планове в тази област. Специалната премия на МОН в категорията за работа в подготвителна група за учебно заведение в детска градина, получи Емилия Чобанова, основен преподавател в 8 ДГ „ Проф. доктор Елка Петрова “ в София. Тя печели оценката поради умения да възпитава в всемирен полезности, провокиране на проучвателен интерес и изобретателно мислене у бъдещите възпитаници от най-ранна детска възраст.

В категорията за извънкласни действия бяха отличени екипът от старши учители в СУ „ Кузма Тричков “ във Враца – Лала Банева, Надежда Витанова и Петя Александрова.

Отличеното от МОН есе на тематика „ Учителят на бъдещето “ е на Белла Хараламбова, старши преподавател в Национално учебно заведение по изкуствата „ Панайот Волов “ в Плевен.

Специални награди връчи и ръководителят на Синдиката на българските учители д. ик. н. Янка Такева за учители, които членуват в синдиката и са взели участие в конкуренцията за показване на положителни практики. Валентина Цонева и Анелия Кисьова от ОУ „ Св. Паисий Хилендарски “ в сливенското село Тополчане бяха избрани за най-хубави измежду първите три класирани за финала със своя план „ Родолюбие “ за работа с деца от подготвителна група. Те приготвят за учебно заведение най-вече деца от уязвими групи.

В категорията за положителни практики в извънучилищните институции призово място получи Веселинка Боянова, преподавател по тамбура и живописен началник на фолклорна група „ Вселена “ в Центъра за поддръжка на личностното развиване в Благоевград.

За научно есе на тематика „ Учителят на бъдещето “ бе наградена с първо място Силвия Попова, шеф на ДГ „ мечо Пух “ в с. Петко Славейков, община Севлиево.

В категорията за положителни практики в извънкласни действия с възпитаници от първи до 12 клас като най-хубав бе класиран планът „ Дванадесет златни звезди “ на Полина Стойкова, зам.-директор на ОУ „ Христо Никифоров “ в град Ловеч.

Конкурсът за действия, свързани със занимания по ползи, се организира за девета година в партньорство с МОН. Наградният фонд от общо 4000 лв. е обезпечен от министерството. Награди осигуриха и голям брой други организации, ангажирани с образованието.

Всички участници в състезанието получиха документи.

Освен продан на положителни практики, семинарът предлага и включване в креативен работилници, които оказват помощ на учителите в тяхната работа. Традиционно в диалог на кафе с водача на СБУ д.ик.н. Янка Такева преподаватели от цялата страна взаимно се осведомят за протичащите процеси в системата на предучилищното и учебното обучение и търсят решения на характерни проблеми.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР