Замразяването на каталунската автономния е крайна мярка, каза испанският премиер

...
Замразяването на каталунската автономния е крайна мярка, каза испанският премиер
Коментари Харесай

Мариано Рахой: Замразяването на каталунската автономния е крайна мярка

Замразяването на каталунската самостоятелния е последна мярка, сподели испанският министър председател Мариано Рахой, съобщи РИА новости.

Министър-председателят на иберийското кралство през днешния ден приказва пред Сената (горната камара на Народното събрание в Мадрид). "Ситуацията е изключително деликатна. Властите в североизточната автономност погазиха закона, те си измислиха някакви нови правила и нарушиха Конституцията на страната ", съобщи той. Рахой в това време уточни, че замразяването на правата на Каталуния е последна мярка.

Испанските депутати през днешния ден би трябвало да решат дали да одобрят решението на кабинета на Рахой от понеделник за използването на член 155 от главния закон на западноевропейската страна. Той планува премахването на правото на самоуправление на обособен район за период от шест месеца. През този интервал управническите функционалности се упражняват от назначени от Мадрид чиновници.

Лидерът на Каталуния Карлес Пучдемон назова постановлението на министерския съвет в Мадрид "удар по демокрацията ", напомня съветската организация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР