Замразяването може да удължи живота на различни хранителни продукти и

...
Замразяването може да удължи живота на различни хранителни продукти и
Коментари Харесай

Колко дълго може да държим пилешкото месо във фризера

Замразяването може да удължи живота на разнообразни хранителни артикули и въпреки и да ни се коства, че можем да ги държим дълго във фризера, истината е, че срокът на валидност даже на замразеното пиле е по-кратък, в сравнение с бихме предположили.
 Храните, които ненадейно може да съхраним във фризера
7 храни, които, ненадейно, може да замразим

Фризерът - един добър асистент в кухнята

Според уеб страницата на Министерството на здравеопазването и човешките услуги на Съединени американски щати FoodSafety.gov  в общоприет фризер може да съхраняваме замразено пилешко месо (бедра, крилца, гърди, бутчета) до към девет месеца, а цели пилета - до една година.

Според кулинарните специалисти в сходен случай качеството на пилешкото месо може да се промени. Те споделят, че след заледяване структурата и усетът му се резервират до два месеца, само че по-късно към този момент може да има видим промени.

Ако разполагаме с фризер, чиято температурата може да настроим до -18°C или даже по-ниско, може да съхраним всичко във фризера за неопределен срок. И въпреки всичко, целесъобразното време, в което да държим там пилешкото месо, е от два до три месеца - в случай че искаме да е към момента вкусно, когато го сготвим.
 Снимка 611195

Ако обаче след топене усетим неприятна миризма или видим твърди и изсъхнали краища по него, най-добре е да го изхвърлим.
 Какъв е срокът на валидност на замразеното месо
Какъв е срокът на валидност на замразеното месо

Практични препоръки за съхранението на свинско, пилешко и телешко

За да бъде пилешкото месо свежо и когато го извадим от фризера, би трябвало да обърнем внимание и на това по какъв начин го замразяваме. Добре е да замразяваме само прясно месо, увито компактно и поставено в херметически затворен резервоар или торба, написа Eat This, Not That.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР