Замръзналото кралство се ширна в съботния ден на Централния площад

...
Замръзналото кралство се ширна в съботния ден на Централния площад
Коментари Харесай

Замръзналото кралство без Елза и Ана на площада СНИМКИ

Замръзналото кралство се ширна в съботния ден на Централния площад в Пловдив, макар че термометърът сподели 13 градуса. И стотици „ жители “ всред децата и младежите сложиха кънките.





Сестрите Юни и Мария са взимали уроци точно от Елза и Ана – към този момент единствено на доктрина от известния анимационен филм. Тази заран сплетоха плитките си съвсем като героините в него и се насочиха към тукашната пързалка. Може да не е напълно като Арендел, само че тази година е по-голяма, а също така трасето за първи път навлиза в Цар-Симеоновата градина, прави завой към фонтана на Деметра и се връща отново на площада.





8-годишната Юни се е пързаляла един път на лед и й се видяло много ужасно. Малко наподобява на карането на ролери. Но е много …хлъзгаво, изясни момичето. Когато обаче тази заран няколко деца от нейния 2. В клас в ОУ „ Алеко Константинов “ се наговорили да се пързалят дружно, не издържала. Дойде с 6-годишната си сестра, която за първи път постави кънки.



Имаме потребност от някакво ново прекарване в града, изясни Славея, която докара сина си Александър. Той е първокласник в НУ „ Петко Р. Славейков “ и още предходната година желал да се опитва, само че тогава майка му сметнала, че е още дребен, и не поела риска. Обикновено през уикенда вършат разходка с тротинетки. Сега и двамата с малко страх стъпиха на леда и се хванаха за перилата, до момента в който усетят по какъв начин става пързалянето.



10-годишната Филиз обаче към този момент е много сигурна и се усеща напълно свободна. Направила първия си опит през вчерашния ден. Трудно е да се отпуснеш, само че след това е доста прелестно, изясни четвъртокласничката на татко си зад загражденията. Колкото и да обикаля към Деметра обаче, след обяд отново ще стигне до уроците по „ Човекът и обществото “.



Пързалката е с работно време от 9,30 до 22 ч., с 4 почивки за разчистване.



Входът е 14 лв., наемът на кънки – левче. Да се оставят облекла и чанти в дрешник коства още 1 лева Който се усеща напълно нерешителен, може да се „ опре “ на пингвин или панда на кънки – това коства 10 лв. за 50 минути. На разположение са 1100 чифта кънки.

По данни на Община Пловдив тукашната ледена пързалка е най-голямата на Балканите, като сходни има единствено във Виена и Москва. Общата ѝ повърхност е 4000 кв. м.

Собственикът на пързалката Николай Денев споделя, че към този момент има цели групи с деца от други градове, които си резервират час. И тази година Община Пловдив е осигурила децата от обществените домове в града да посещават пързалката гратис.

Близо до оборудването на пл. „ Централен “ сега се слагат коледни къщички. Допълнително с наближаването на празника Рождество Христово кв. „ Капана “ още веднъж ще е подготвен да посрещне посетители, а на пл. „ Стефан Стамболов “ ще има детска музикална стратегия.



Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР