Заместниците на бившия районен прокурор на София Невена Зартова са

...
Заместниците на бившия районен прокурор на София Невена Зартова са
Коментари Харесай

Невена Зартова: Над заместниците ми беше оказан натиск да се разграничат от мен

Заместниците на някогашния областен прокурор на София Невена Зартова са подписали декларация, че се разграничават от нея под напън, твърди тя.

Заедно със арбитър Владимира Цариградска тя се яви на чуване пред парламентарната комисия, която обяснява схемата за въздействие, свързвана с убития предишния месец Мартин Божанов - Нотариуса.

" Позорно е да се принуждават магистрати. Ако заместници на ръководителя на районната прокуратура могат да бъдат принудени с лека ръка да се разграничават от мои дейности, не знам какво би се случило с редови прокурори, " сподели Зартова.

Тя подаде оставка като ръководител на СРП в деня, в който тя беше уличена от гръцки предприемачи във връзки с юриста на Мартин Божанов - Велимир Атанасов.

Двамата предприемачи, както и заместниците на Зартова също са поканени на чуването от парламентарната комисия.

Пред депутатите от комисията Зартова отхвърли и, за каквито приказва по-рано арбитър Цариградска, и ги дефинира като медийна офанзива.

" Ако тази медийна офанзива по отношение на Софийската районна прокуратура е обвързвана с многото прекратявани преписки и досъдебни производства, поради които съгласно медийни изявления е имало чадър, аз ги извадих и не желая да звучи като опрощение, само че те са отпреди 2020 година, след като аз съм на този пост, " сподели Зартова.

Отхвърли и съществуването на " шпиц команда " в Софийската районна прокуратура, като изясни, че специлизирани отдели за каузи с висок медиен интерес и с цел да се извършват инструкции на основния прокурор.

След Невена Зартова и някогашните ѝ заместници по дневен ред на съвещанието би трябвало да бъдат изслушани двама гръцки предприемачи, които настояват, че са били изнудвани от Божанов и юриста му Велимир Атанасов. Тя позволи, че гръцките предприемачи са били рекетирани с присъединяване на убития Божанов, само че не вижда за какво е забъркано името ѝ.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР