Заместник-външният министър на КНДР Цой Сон-хи заяви, че бъдещето на

...
Заместник-външният министър на КНДР Цой Сон-хи заяви, че бъдещето на
Коментари Харесай

КНДР: От Вашингтон зависи дали ще има среща

Заместник-външният министър на КНДР Цой Сон-хи съобщи, че бъдещето на срещата на върха сред севернокорейския водач Ким Чен-ун и американския президент Доналд Тръмп зависи от държанието на Съединени американски щати, предава bTV.

" Ако Вашингтон пренебрегва положителната воля на Северна Корея и продължи да прави противозаконни и възмутителни действия, аз ще предложа на висшето управление на страната да преразгледа решението за осъществяване на среща сред водачите на КНДР и Съединени американски щати ", уточни севернокорейският посланик, чието изказване беше публикувано от държавната организация КЦТА.

" Дали Съединени американски щати ще се срещнат с нас на масата на договарянията или в решителна нуклеарна битка зависи напълно от решенията на Вашингтон и неговите дейности ", добави Цой Сон-хи.

Тя разкритикува също американския вицепрезидент Майк Пенс за изявлението му в изявление за телевизия " Фокс нюз " в понеделник, в което той съпостави Северна Корея с Либия. Пенс съобщи, че Северна Корея може да повтори ориста на Либия, в случай че Ким Чен-ун не се откаже от нуклеарното оръжие и предизвести севернокорейския водач " да не разиграва " Доналд Тръмп.
Цой Сон-хи окачестви това изказване като " неуместно и нахално " и изрази удивление, че сходни думи могат да излизат от устата на американския вицепрезидент.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР