Заместник-ръководителят на Хамас Салех ал Арури наскоро описа терористичното нападение

...
Заместник-ръководителят на Хамас Салех ал Арури наскоро описа терористичното нападение
Коментари Харесай

Изедин Ал Касам: Какво трябва да знаем за военизираното крило на Хамас

Заместник-ръководителят на " Хамас " Салех ал Арури неотдавна разказа терористичното нахлуване на организацията против Израел на седми октомври по метод, който напълно опонира на всички свидетелства на очевидците: " Военният проект на бригадите „ Изедин Ал Касам “ бе да се атакуван дивизията в Газа на окупационната войска, бойците окупатори. Имахме информации, че те възнамеряват нахлуване против нас след еврейските празници ", съобщи той, представен от .

От изявление, обещано от него за катарската телевизия „ Ал Джазира “, излиза наяве още, че на израелска територия са навлезли общо 1200 бойци на „ Ал Касам “ . Ал Арури твърди още, че те въобще не били избивали израелски цивилни жители, които починали при последвалите престрелки с " цивилни " от Газа.

По този метод Ал Арури се пробва да отклони отговорността от военизираното крило на " Хамас ", оповестено от Съединени американски щати, Европейски Съюз, Германия и други за терористична организация. Върховният началник на бригадите Мохамед Дейф досега съумява да се изплъзне на израелските сили за сигурност. Той от дълго време е считан за идеолог на голям брой смъртоносни офанзиви против Израел.

Патронът Изедин ал Касам

Бригадите са основани през 1992 година. По данни на Централно разузнавателно управление на САЩ те разполагат с сред 20 000 и 25 000 бойци.

Името на терористичните милиции е обвързвано със сирийския просветител Изедин ал Касам (1882-1935), борил се преди време против английската колониална власт в Палестина. Членове на основаните от него военни кафези избиват през 1930-те години доста евреи. Ал Касам умира при престрелка с английската полиция.

Нападения подземен и по море

По данни на уеб страницата Long War Journal, който се занимава с битката против тероризма, бригадите „ Ал Касам “ имат редица „ планове " за гнет и битка против Израел. Сред тях е мрежата от тунели на " Хамас ", част от които служат и за осъществяването на набези.

Същевременно бригадите неведнъж са нападали Израел и по море. Такъв е да вземем за пример казусът от 2014 година, когато терористи проникнаха съвсем до южния израелски град Ашкелон, само че бяха избити от израелската войска. В подтекста на събитието, че линията Газа е изолирана от съвсем 15 години и е под обсада, военните качества и ресурсите на бригадите „ Ал Касам “ в действителност наподобяват забележителни, отбелязва Long War Journal.

Подкрепата от Иран

Бригадите от години получават поддръжка от Иран, което " Хамас " признава. „ Ислямска република Иран е съдействала доста за приемането на познания и ноу-хау от една страна, и от друга – за обезпечаването на ракети “, призна през 2021 година представителят на " Хамас " Халед ал Кадуми. Така Иран е помогнал  на " Хамас " да развие качествата си и да се снабди с съвременни технологии. 

През последните 10 години тази поддръжка набъбна доста, споделя Михаел Милщайн, някогашен член на израелското военно разузнаване. Иран да вземем за пример обезпечава военното образование на бойците от бригадите: „ Обучават снайперисти и парашутисти, демонстрират им по какъв начин се залагат бомби , т.е. всичко това, което на седми октомври бе употребявано при нападението против Израел “, показва Милщайн в изявление за Дъждовни води.

Иако немају морнарицу имају торпедо.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР