Заместник-председателят на Комитета по външните работи и отбрана към френския

...
Заместник-председателят на Комитета по външните работи и отбрана към френския
Коментари Харесай

Френски сенатор призовава правителството да допусне Тайван в Интерпол

Заместник-председателят на Комитета по външните работи и защита към френския сенат прикани за включване на Тайван в Интерпол.

Организацията има за цел да насърчи интернационалното съдействие на полицейските органи в другите страни в битката с престъпната престъпност. Двадесет и трите милиона жители на островната страна са неразделна част от международната стопанска система и могат да се движат свободно в Шенгенското пространство. Въпреки това Тайван не е включен в организацията и по този метод няма достъп до значими база данни от една страна, а от друга – самичък той не може да способства на интернационалната общественост, споделяйки скъпи информация и опит.

Това е първият път, когато член на френския парламент особено повдига въпроса за присъединяване на Република Китай в Интерпол. В отговор, пратеникът на Тайван във Франция съобщи, че това е несъмнено доказателство за увеличаващата се поддръжка и, без значение че Франция и Тайван нямат публични дипломатически връзки, това би послужило като постоянна основа за развиване на двустранните връзки.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР