Заместник-председателят на Европейския парламент Никола Беер заяви по-рано тази седмица,

...
Заместник-председателят на Европейския парламент Никола Беер заяви по-рано тази седмица,
Коментари Харесай

Никола Беер: Европа трябва да действа в подкрепа на Тайван на фона на продължаващите китайски военни заплахи

Заместник-председателят на Европейския парламент Никола Беер съобщи по-рано тази седмица, че с изключение на насърчаването на съдействието сред Европа и Тайван, тя се надява и да посети източноазиатската страна.

Беер показа, че ще посети Тайван незабавно щом пандемията, породена от Covid-19 отшуми. Тя организира видеоконференция с Цай Мин-йен – представител на Тайван в Европейски Съюз и Белгия, като изрази поддръжка за свободатa и демокрацията на Тайван и разиска обстановката в Хонконг.

Относно задълбочаването на съдействието сред Европа и Тайван, Беер съобщи, че би трябвало да се водят договаряния за съглашение за свободна търговия сред Европейски Съюз и Република Китай, да се окаже по-голяма поддръжка за присъединяване на Тайван като наблюдаващ в интернационалните организации, измежду които СЗО, да се насърчи регулярният продан сред членовете на Европейския парламент и тайванските политици, както и да се насърчи научното съдействие.

Беер акцентира нуждата от противопоставяне на интернационалните провокации и военните упоритости на Китай в Южнокитайско море. Тя добави, че тайванската народна власт се нуждае от европейска поддръжка.

„ Ситуацията в Хонконг демонстрира, че Европа би трябвало да предприеме дейности, преди да е станало прекомерно късно “, сподели още тя, като уточни, че военните закани на Китай заплашват мира в района и прикани Пекин да се спре с нападателната си акция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР