Заместник-председателят на Европейската комисия Марош Шефчович обвини британския министър по

...
Заместник-председателят на Европейската комисия Марош Шефчович обвини британския министър по
Коментари Харесай

Шефчович обвини министър в политическо позиране за Северна Ирландия

Заместник-председателят на Европейската комисия Марош Шефчович упрекна английския министър по въпросите на Брекзит лорд Дейвид Фрост в " политическо театралничене ".

В обява във вестник The Mail on Sunday лорд Фрост съобщи, че е нужна " неотложност " от страна на Европейски Съюз за решение на въпросите в протокола за Северна Ирландия.

Пред BBC Шефчович съобщи, че по време на срещите му със заинтригуваните страни в Северна Ирландия посланието е било " да се съсредоточим върху основните цели и проблеми, които би трябвало да решим ".
 В Северна Ирландия може да се стигне до злополука, предизвести министър
В Северна Ирландия може да се стигне до злополука, предизвести министър

" Твърдият метод " на Англия основава проблеми

По думите му четирите казуса, които е чул неведнъж, са били свързани с доставките на медикаменти, нуждата от понижаване на митническите формалности, понижаване на инспекциите на селскостопански храни и намиране на метод за по-добро включване на заинтригуваните страни от Северна Ирландия в работата по протокола.

Шефчович сподели още, че основната дума в изявлението на Фрост е " неотложност ".

" Понякога имам възприятието, че на нашите срещи съм единственият, който упорства за незабавни решения " , добави той.

" От юни месец насам слагаме на масата оферти за решение на казуса с доставките на медикаменти и си припомням по какъв начин лорд Фрост ми сподели, че за него е значимо освен наличието, само че и процесът. Ако ще бъдем в режим на политическо театралничене и слагане на нови проблеми на масата, не мисля, че ще решим , добави заместник-председателят на Европейска комисия.
 Отвлякоха и опожариха рейс в жилищен комплекс на лоялистите в Северна Ирландия
Отвлякоха и опожариха рейс в жилищен комплекс на лоялистите в Северна Ирландия

Напрежението в Северна Ирландия се ускорява

И двамата мъже обаче обявиха, че диалозите в петък са довели до прочут прогрес, като Шефчович сподели, че е имало " смяна в тона ", а лорд Фрост съобщи, че " към момента има обилни пропуски ".

на артикули на Европейски Съюз. Основният проблем е, че след Брекзит стоките, идващи в района от останалата част на Обединеното кралство, подлежат на дълги инспекции и непоколебим надзор.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР