Заместник-председателят на БСП Ирена Анастасова проведе среща с актива на

...
Заместник-председателят на БСП Ирена Анастасова проведе среща с актива на
Коментари Харесай

Иренa Анастасова от Монтана: С този бюджет се грижим за младите хора и студентите

Заместник-председателят на Българска социалистическа партия Ирена Анастасова организира среща с актива на Българска социалистическа партия в Монтана. На срещата участва регионалният ръководител на Българска социалистическа партия Камелия Трифонова.

" Коалицията, която ръководи не е от най-лесните обединения. Тя сплотява партии с друг идеологически профил, на диаметрално противоположни позиции сме с „ Демократична България ". Българска социалистическа партия постоянно е била за „ повече страна ". Можем да сме удовлетворени, че още в първите два месеца на държавното управление успяхме да защитим позициите си в обществената политика и това се вижда в плана за бюджет ".

" Най-тежка е битката с монополите. Вицепремиерът Нинова съумя да спре мобилните оператори и цените на техните услуги не се покачиха ", напомни Ирена Атанасова.

За самодейността на вицепремиера Корнелия Нинова за доставянето на дърва за огрев на доставни цени и основаването на специфични хранилища за задачата, Ирена Анастасовя изясни: ревизират се борсите, прекъсва се веригата Горски стопанства - медиатори. Вече има решение за основаване на 56 държавни хранилища, откъдето популацията ще може да купува дървесина на доставни цени. "

14 милиарда лв. са планувани за пенсии, като следва актуализирането им в средата на годината. Социалните сътрудници разискват 7 разновидността, като търсят най-справедливата формула за повишението на пенсиите.

„ Направихме компромис, като приехме и тази година да не отпадне облагането на минималната заплата. Темата не е затворена, ще продължим да настояваме за това и считам, че ще го реализираме идната година ", съобщи Анастасова.

Зам.-председателят на Българска социалистическа партия изясни, че едно от най-големите качества на този бюджет е политиката за младежите, децата, студентите, на което ние доста държахме. Тя предизвести, че ще има безвъзмездни детски градини, строителство на нови, повече средства за здравни кабинети в учебно заведение, за здравословна храна, за спортни салони, нови учебни рейсове. Увеличават се парите за майчинство и детските надбавки, както и стипендиите за студенти.

В края на срещата и след доста въпроси свързани със земеделието, тя даде обещание да предложения в Монтана зам. -министър на земеделието, който да изясни политиката и ограниченията, които ще бъдат осъществени в бранша.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР