илна гръмотевична буря се очаква в София и на много

...
илна гръмотевична буря се очаква в София и на много
Коментари Харесай

Обилни дъждове, силни гръмотевични бури и градушки на места

илна гръмотевична стихия се чака в София и на доста места в страната. От Национален институт по метеорология и хидрология оповестиха заплаха от първа степен за значителни превалявания за през днешния ден, 22 май. В 10 области е разгласен жълт код. Това са Видин, Враца, Монтана, София - град, София - област, Перник, Пазарджик, Кюстендил и Благоевград и Смолян.
 
През нощта против сряда над Западна и Централна България започнаха превалявания от дъжд, като тук-там те ще са интензивни, съпроводени от гръмотевична активност. Ще има условия и за градушки. След среднощ явленията ще стихнат, а облачността ще се раздра.
 
Минималните температури ще се покачат и ще са сред плюс 13°С и плюс 16°С. По-хладно ще се задържи единствено над котловините от Западна и Централна България - 7-12 °С. Ще духа слаб източен вятър. До обяд ще доминира раздрана облачност, като тук-там ще имаме и повече слънчеви часове.
 
След обяд над планинските масиви от Западна и Централна, а по-късно и на изток, ще се развива мощна купесто - дъждовна облачност и на доста места ще превали и прегърми. На изолирани места, най-вече над Дунавската низина и Централна България, ще паднат обилни по количества превалявания, ще има условия и за градушки.
 
В планините към обяд и след обяд ще се развива мощна купесто-дуждовна облачност. Ще има условия за обилни по количества превалявания! Ще духа слаб до сдържан югозападен вятър. По-високите елементи и от изток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 16°C, на 2000 метра - към 10°C.
 
По Черноморието денем ще е най-вече слънчево и ще се затопля. След обяд от запад облачността ще се усили, само че ще е най-вече раздрана междинна и висока. Температурата на морската вода е от 18°-19° по северното крайбрежие до 20-22° по южното. Вълнeнието на морето ще е 1 -3 бала 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР