Заместник-председателят на БСП и водач на листата на „БСП за

...
Заместник-председателят на БСП и водач на листата на „БСП за
Коментари Харесай

Вигенин: Борисов използва пандемията за тесните си партийно-политически цели


Заместник-председателят на Българска социалистическа партия и лидер на листата на „ Българска социалистическа партия за България “ в Ямбол Кристиан Вигенин излезе с позиция във Facebook по отношение на писмото на премиера Борисов до Европейската комисия за доставките на ваксини против Ковид-19 и съответния отговор, който той получи от Брюксел. Тя гласи:

На фона на цялостната беззащитност на българското държавно управление да се оправи с казуса с доставката на ваксини и неуспеха на всички нива с имунизационния проект, който още от началото на годината се трансформира в учредителен безпорядък, от през вчерашния ден се добави още един детайл. След като се изчерпаха всички благоприятни условия да се нарочи за провинен някой различен вБългария, Борисов се пресегна към избавителен европейски пояс с писмо до Брюксел. Но и Европейската комисия се появи като също толкоз съответна и също толкоз „ гъвкава “ – в същия жанр Урсула фон дер Лайен отговори, че Европейска комисия не може да направи нищо и въпросът с разпределението на имунизациите би трябвало да се реши от водачите на държавите-членки на Европейски Съюз. С други думи – и ние не сме отговорни, ваша работа е да се оправяте между тях.

От самото начало Борисов реши да употребява пандемията за тесните си партийно-политически цели. Отваряне и затваряне на бизнеси, стартиране и прекъсване на зелени коридори, позволения и забрани на ваксини се вършат по персоналното убеждение на премиера, постоянно в цялостно несъгласие с специалистите, като и най-сервилните по този начин и не съумяват да отгатнат в точния момент желанията му. Самият факт, че министърът на опазването на здравето се оказа лидер на две листи, вместо да се концентрира върху оправянето с новата вълна, е доста явен знак кое е приоритет на държавното управление на Борисов.

Обръщам се към премиера. Г-н Борисов, провалихте се. Тази оценка към този момент не може да бъде изменена. Но към момента имате късмет да спасите стотици човешки животи. Покажете увереност и достолепие и започнете незабавно доставки на съветска и китайска ваксина. Знам, че се страхувате. Но кое Ви стопира за един следващ и финален път да употребите Народното събрание? Ние, народните представители, ще поемем отговорността вместо Вас, в случай че ви би трябвало нашата индулгенция. Но спрете с писмата и действайте, просто по този начин повече не може!
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР