Заместник-председател на Върховния касационен съд Красимир Влахов депозира оставка часове,

...
Заместник-председател на Върховния касационен съд Красимир Влахов депозира оставка часове,
Коментари Харесай

Заместник-председател на Върховния касационен съд Красимир Влахов депозира оставка

Заместник-председател на Върховния касационен съд Красимир Влахов подава оставка часове, откакто съдийската гилдия отхвърли да го освободи по предложение на ръководителя Лозан Панов. Това заяви news.lex.bg.

Сред претекстовете да напусне поста, който заема от девет години, Влахов споделя, че се срами да е част от екипа на човек, " който няма съзнанието за високата отговорност, с която го задължава заеманата от него позиция на върха на правосъдната власт ".

Според Влахов, Панов възприемал Върховния касационен съд като естрада за отправяне " на противоречиви обществени послания ", без да демонстрира необикновен интерес нито към правораздавателната и тълкувателна активност на съда, нито към хората, които ги реализират (ще си разреша да изтъквам думите на мой извънредно почитан сътрудник – дълготраен висш арбитър: " Човекът се интересува от марката Върховен касационен съд, а не от субстрата Върховен касационен съд " )

Преди време Панов изиска оставката на Влахов, само че той не я даде. Той пожела да бъде свикано общо заседание на съдиите от гражданската и комерсиална гилдия, на което беше дадена позитивна оценка за работата му като заместник-председател и беше утвърдена новата номинация на Панов за негов заместител - на арбитър Светла Димитрова.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР