Заместник-омбудсманът Елена Чернева-Маркова е подала оставка в деловодството на Народното

...
Заместник-омбудсманът Елена Чернева-Маркова е подала оставка в деловодството на Народното
Коментари Харесай

Един от домовата книга за служебни премиери подаде оставка

Заместник-омбудсманът Елена Чернева-Маркова е подала оставка в деловодството на Народното събрание. Причините - персонални претекстове. Това заяви ръководителят на 49-то Народно заседание Росен Желязков от трибуната на Народното събрание.

Желязков изясни, че решението не се подлага на гласоподаване в пленарна зала , а пълномощията на омбудсмана се приключват от ръководителя на Народното събрание. Така считано от през днешния ден, 27 март 2024 година Росен Желязков освободи и приключи пълномощията на заместник-омбудсмана Елена Чернева.

Решението провокира процедура от страна на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България ". Георги Свиленски запита има ли връзка оставката на Елена Чернева с бъдещия длъжностен министър-председател на България? Парламентарният началник Росен Желязков му изясни, че към този момент е прочел от трибуната на Народното събрание какви са претекстовете за оставката на заместник-омбудсмана.

Припомняме, че един от вероятните разновидности по по този начин наречената " домова книга " от президента Румен Радев за назначението на длъжностен министър председател вследствие на измененията в Конституция са: ръководителят на Народното събрание, шефът на Българска народна банка или някои от заместниците му, шефовете в Сметната палата, както и омбудсманът и някои от неговите заместници.
 Парламентът удостовери, че Мария Габриел няма да е министър председател
Парламентът удостовери, че Мария Габриел няма да е министър председател

Всички партии в пленарната зала поддържаха плана на решение
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР