Заместник областният управител на Русе Людмил Христов присъства на тържествената

...
Заместник областният управител на Русе Людмил Христов присъства на тържествената
Коментари Харесай

Людмил Христов към учениците от ОУ „Иван Вазов“: Жаждата за знание е в основата по пътя ни към по-добро бъдеще

Заместник регионалният шеф на Русе Людмил Христов участва на тържествената гала по случай 24 май в ОУ „ Иван Вазов “.

„ Знанието е в основата на триумфа ни като персони, на силата и единството на нашето общество и страна. Не се отхвърляйте пред компликациите, не губете вярата си в българския дух, който сме съумели да съхраним епохи наред. Пожелавам ви да бъдете все по този начин жадни за познание, тъй като то е в основата на пътя ни към по-добро бъдеще “, с тези думи Христов се обърна към учениците и им пожела да не престават да отстояват книжовността с високи научни достижения и напомни част от химна на Стоян Михайловски, написан преди 130 години в Русе.  

Заместник регионалният шеф означи още, че днешният ден е един от най-светлите български празници и би трябвало да бъдем горди. „ Днес българската тирада може да бъде чута във всяко едно кътче на планетата, голяма признателност към всички наши модерни просветители, всички тези, които пазят българщината и работят за развиването на нашата културна еднаквост “, добави той. Людмил Христов благодари и на учителите за себеотдаването и дръзновението, с които работят. „ Гордо продължавайте делото на светите братя Кирил и Методий! Предавайте на всички ваши възпитаници искрата на просветлението “, сподели още Христов.

По традиция учебното празненство стартира с обред по издигане на националното знаме под звуците на химна на Република България. Разбира се прозвуча и „ Върви, народе възродени “, а знамето на ОУ „ Иван Вазов “ бе посрещнато от всички присъстващи. Училищното празненство включваше богат репертоар от обичани песни за генерации. Сред тях бяха „ Вълшебен ден “, „ Катерино, моме “ и „ Де е България “. Имаше и рецитали. Кулминацията на празника бе връчването на „ Вазовското отличие “ и „ Вазовската премия “. Отличието отиде при четвъртокласника Калоян Колев, до момента в който носители на „ Вазовската премия “ станаха старши учителят по математика Илиян Караджов и седмокласникът Николай Синев. Същевременно 12 възпитаници от първи до четвърти клас получиха плакети за високи достижения и издигане престижа на учебното заведение. Домакин на събитието бе шефът на ОУ „ Иван Вазов “ Теодора Йорданов. Заместник регионалният шеф Людмил Христов се включи и в празничното шествие в центъра на града.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР