Заместник-министърът на земеделието Явор Гечев заяви в Пловдив, че кадрови

...
Заместник-министърът на земеделието Явор Гечев заяви в Пловдив, че кадрови
Коментари Харесай

Зам.-министър на земеделието: Добрите експерти да не се притесняват за работните си места

Заместник-министърът на земеделието Явор Гечев съобщи в Пловдив, че кадрови промени ще има там, където се постанова, тъй като в случай че няма смени, би означавало, че всичко върви отлично, а това, съгласно него, не е по този начин.

Добрите специалисти не би трябвало да се тормозят за работните си места, акцентира заместник-министър Явор Гечев:

„ Няма да се гледа въз основата на политически неща. Кадрите в страната са малко и всички добре го знаем – тъй че, който знае по какъв начин да работи, да се усеща спокоен. Но, за жалост, има и такива, които не могат да го създадат “.

Явор Гечев сподели, че в земеделското министерство няма заделени пари за никакви изключителни ограничения в поддръжка на производителите, да вземем за пример на рози, както в този момент се постанова:

„ Всичко, каквото е имало като средства за 12 месеца на процедура или за цялата година, е издърпано по-напред и всичките пари са или авансово заангажирани, или са изхарчени безусловно. Не е очакван спомагателен запас, в това число във връзка с тези характерни браншове, а индикации е имало. И не просто е имало, знаело се е това “.

Заместник-министърът прикани след изборите да бъде направена незабавна актуализация на бюджета:

„ Ние ще се оправим в границите на нашите задължения, в това число можем да подготвим редица неща, които да нотифицираме авансово. Да подготвим нотификация във връзка с разнообразни подпомагания, там в действителност, където са нужни. Но просто е належащо в първите 15 дни безусловно на идващия парламент да има актуализация на бюджета, това е нужно за хората “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР