Заместник-министърът на земеделието Момчил Неков има среща със земеделски производители

...
Заместник-министърът на земеделието Момчил Неков има среща със земеделски производители
Коментари Харесай

Зам.-министърът на земеделието Момчил Неков има среща с производители от Силистренско

Заместник-министърът на земеделието Момчил Неков има среща със аграрни производители в Силистра и показа пред тях Стратегическия проект на България по общата селскостопанската политика (2023-2027).

С проекта се цели да се насърчат българските аграрни производители да бъдат конкурентоспособни на европейските пазари и да се насочат средства за развиването на селските региони, сподели Неков. Със стратегическия проект, направен с присъединяване на повече от 100 организации от земеделския бранш, се обезпечават над 8 милиарда евро. Одобрени са 60, вместо 15 на 100, национално съфинансиране за развиване на селските региони за вложение в земеделието и напредък на стопанската система. Според зам.-министър Неков би трябвало да се промени моделът на работа, „ тъй като в този момент доста хора влизат в селското стопанство само поради дотациите ".

На срещата бяха сложени и въпроси, свързани с високите цени на торовете и препаратите за растителна отбрана, и обезпечаването на средства за пролетната сеитба.

Информацията е на Българска телеграфна агенция

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР