Заместник-министърът на здравеопазването д-р Александър Златанов връчи Почетни плакети на

...
Заместник-министърът на здравеопазването д-р Александър Златанов връчи Почетни плакети на
Коментари Харесай

Лекар от „Александровска“ и пожарникари получиха почетни плакети на МЗ

Заместник-министърът на опазването на здравето доктор Александър Златанов връчи Почетни плакети на Министерството на здравеопазването на доктор Теодор Цанков - лекар-реаниматор в УМБАЛ „ Александровска “ и на екипа на II-ра дежурна промяна от 07 Районна работа „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “, в състав: младши специалист Лъчезар Найденов – началник на екипа, младши специалист Пламен Младенов, младши контрольор Чавдар Илиев, младши контрольор Деян Ралчовски, младши контрольор Светозар Профиров и младши контрольор Йордан Тошев. Отличието беше присъдено за проявен висок професионализъм, неустрашимост и бърза реакция при присъединяване в избавителна интервенция с потърпевш след тежко пътно-транспортно произшествие. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на здравеопазването.

На 18.02.2023 година, към 12:30 ч., при пътен сектор Панчарево – Самоков, лек автомобил катастрофира и пада в дере с дълбочина над 30 м., в непосредствена непосредственост до коритото на р. Искър. Това постанова в избавителната акция неотложно да се включи дежурен екип на Столична дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “. На лидера на автомобила, който е претърпял голям брой контузии – травма на гръден панер, комоцио и евентуално счупена раменна става, е оказана незабавна лекарска помощ от преминаващия по същия път доктор Теодор Цанков, както и от отзовалите се навреме пожарникари. Докато трае акцията, пътят е отцепен от органите на реда. Минути по-късно идва екип на ЦСМП, с цел да транспортира потърпевшия мъж до лечебно заведение. Към днешна дата пациентът към този момент е освободен от болнично лекуване.

На награждаването участваха и старши комисар Веселин Гетов – шеф на Столична дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ и комисар Ганчо Данчев – шеф на 07 РСПБЗН към Столична дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР