Заместник-министърът на вътрешните работи Стоян Темелакиев е уволнен. Това стана

...
Заместник-министърът на вътрешните работи Стоян Темелакиев е уволнен. Това стана
Коментари Харесай

Премиерът уволни зам.-вътрешния министър, а за Калин Стоянов снощи нищо особено не се е случило

Заместник-министърът на вътрешните работи Стоян Темелакиев е уволнен. Това стана ясно от изказването на премиера Николай Денков.

" Вместо футболен празник, през вчерашния ден наблюдавахме грозни подиуми на принуждение. Основно поради ръководството на БФС, което докара до крах. Има неточности от страна на Министерство на вътрешните работи. Но не може да си затворим очите пред сцените, в които обособени служители на реда биеха и ритаха паднали жители. Изпратих към този момент писмо до централата на УЕФА и Етичната комисия. Ще потърся позицията и на ФИФА. Уволних заместник-министъра на вътрешните работи Стоян Темелакиев " , изясни министър председателят.

" В един миг трябваше аз да кажа на зам.-министър Темелакиев - отивайте и си вършете работата. Така че несъмнено имаше проблем с координацията ", сподели Денков.

По отношение на вътрешния министър той виждал несъответстваща оценка на ситуацията. " Аз няколко пъти се чух през вчерашния ден с него. Той ме уверяваше, че няма да има особени проблеми и не чака провокации. Имаше и такива медийни изяви. Тази заран, още веднъж като се чухме, неговият коментар беше: " Нищо изключително не се е случило ", описа министър председателят.

Той не отговори на въпрос дали министърът на Министерство на вътрешните работи Калоян Стоянов е номинация на ГЕРБ и сподели, че ще споделя за това " като падне държавното управление ". Стоянов обаче персонално настоял да работи с Темелакиев. 

Той уточни, че ще разиска настояването за оставката на вътрешния министър Калин Стоянов първо с вицепремиера Мария Габриел, която сега е в чужбина.

Денков заяви, че няма забележки към спортния министър Димитър Илиев, чиято оставка също бе поискана.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР