Заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова прие копия на акредитивните

...
Заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова прие копия на акредитивните
Коментари Харесай

Зам.-министър Петрова прие копия на акредитивните писма на новия посланик на Гърция

Заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова одобри копия на акредитивните писма на посланика на Република Гърция у нас Алексиос Мариос Либеропулос.

Двамата дипломати потвърдиха отличните двустранни връзки сред България и Гърция,които имат стратегически темперамент. Изграденият деен и градивен разговор както в двустранен проект, по този начин и в рамките  на ЕС, НАТО и интернационалните организации е образец за добросъседски връзки в района.

В хода на диалога бяха разисквани тематики от европейския дневен ред, включително европейската вероятност на страните от Западните Балкани, връзките в Черноморския район, енергийната рецесия, подбудена от експанзията на Русия в Украйна и други

Кандидатурата на България за участие в Шенгенското пространство също беше измежду разискваните тематики, като заместник-министър Петрова благодари за поддръжката, която Република Гърция оказва на страната ни в процеса по присъединение. Г-жа Петрова акцентира решимостта на българската страна да продължи напъните си за реализиране на положително решение в границите на идната година.

В края на диалога заместник-министърът на външните работи пожела триумф на дипломат Либеропулос и изрази убеденост в по-нататъшното задълбочаване на двустранните връзки с Гърция във всички сфери на съвместен интерес.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР