Заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова прие копия на акредитивните

...
Заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова прие копия на акредитивните
Коментари Харесай

Зам.-министър Петрова прие копия на акредитивните писма на новия посланик на Словения в България

Заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова одобри копия на акредитивните писма на новия ексклузивен и пълномощен дипломат на Република Словения у нас Наташа Бергел.

На срещата бе доказано желанието за продължение на дейния двустранен политически разговор и задълбочаване на сътрудничеството  сред двете страни във всички сфери от съвместен интерес. Възможността за възстановяване на транспортната съгласуваност сред двете страни също беше измежду акцентите на диалога.

Посланик Бергел очерта европейската вероятност на страните от района като водещ приоритет на Словения. Тя удостовери и поддръжката на своята страна за присъединението на България към Шенген, Еврозоната и Организацията за икономическо съдействие и развиване.

Двустранно беше оценена високо практиката на взаимна поддръжка на кандидатури на България и Словения във значими интернационалните и районни организации. Заместник- министър Петрова увери дипломат Бергел, че може да разчита през своя мандат на съдействието и поддръжката на Министерство на външните работи в осъществяването на нейната високоотговорна задача.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР