Заместник-министърът на външните работи Васил Георгиев ръководи българската делегация, която

...
Заместник-министърът на външните работи Васил Георгиев ръководи българската делегация, която
Коментари Харесай

Неформално заседание на Съвет „Общи въпроси“ в Арл

Заместник-министърът на външните работи Васил Георгиев управлява българската делегация, която взе участие в неофициалното съвещание на Съвет „ Общи въпроси “ на 3 и 4 март 2022 година в Арл, Франция.

Съветът прегледа тематиките: „ Върховенството на правото и главните полезности на Европейски Съюз “, „ Европейски Съюз, изправен пред рецесията в Украйна “ и идните стъпки в работата по Конференцията за бъдещето на Европа. Министрите разискаха настоящите механизми за подсилване на върховенството на правото в Европейски Съюз и опциите за тяхното по-ефективно използване. Продължиха разискванията по методологията и графика за приемане на изводи на Конференцията за бъдещето на Европа. България поддържа спазването на процедурните правила за работа на Конференцията. От значение е да бъдат посочени последващите дейности, като бъде открит и подобаващия механизъм за следващ надзор на тяхното осъществяване.

В рамките на работната сесия „ Европейски Съюз, изправен пред рецесията в Украйна “ европейските министри дискутираха връзките, които Съюзът следва да построи с Украйна. Друг аспект на неофициалния продан на отзиви бе поуките, който Европейски Съюз следва да извлече в подтекста на механизмите за ръководство на рецесии, устойчивостта и способността на Съюза да се изправи пред сходни рецесии и спорове в бъдеще. Обсъжданията на европейските министри са част от подготовката на полемиката по същия въпрос на идните през март 2022 година срещи на водачите на държавите-членки на Европейски Съюз.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР